Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία ΧΑ με Μαυροβούνιο

Μνημόνιο Συνεργασίας με το Χρηματιστήριο Αξιών του Μαυροβουνίου υπέγραψε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Βελιγράδι. Η συμφωνία προβλέπει την εγκαθίδρυση στο Χρηματιστήριο του Μαυροβουνίου του συστήματος διεξαγωγής συναλλαγών του ΧΑ Αθηνών ΟΑΣΗΣ.

Συνεργασία ΧΑ με Μαυροβούνιο
Μνημόνιο Συνεργασίας με το Χρηματιστήριο Αξιών του Μαυροβουνίου υπέγραψε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών στα περιθώρια του Διαβαλκανικού συνεδρίου με θέμα την ”Ανάπτυξη των Χρηματοοικονομικών Αγορών της περιοχής” το οποίο διοργάνωσε το Χρηματιστήριο του Βελιγραδίου.

Οπως ανακοινώθηκε, η συμφωνία συνεργασίας προβλέπει την εγκαθίδρυση στο Χρηματιστήριο του Μαυροβουνίου του συστήματος διεξαγωγής συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ΟΑΣΗΣ καθώς και την συνεργασία στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού-κανονιστικού πλαισίου της αγοράς του Μαυροβουνίου.

Όπως είναι γνωστό, το Χρηματιστήριο Αθηνών ήδη εγκαθιδρύει το ΟΑΣΗΣ στο Χρηματιστήριο του Βελιγραδίου και με αυτή τη νέα συμφωνία διευρύνεται ο ρόλος του στην περιοχή της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν και θέματα συνεργασίας μεταξύ των χρηματιστηρίων της περιοχής, καθώς όλα τα χρηματιστήρια επιδιώκουν την ανάπτυξη τους και την αύξηση της προσβασιμότητάς τους σε άλλες αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό τα 10 Χρηματιστήρια υπέγραψαν Πρωτόκολλο για την δημιουργία περιφερειακού Consortium για την εκπαίδευση σε θέματα Χρηματιστηριακών Αγορών. Με το πρωτόκολλο αυτό θα επιδιωχθεί η εκπαίδευση στελεχών της Χρηματιστηριακής Αγοράς (Πιστοποίηση) καθώς και η εκπαίδευση των επενδυτών μέσα από την δημιουργία ενιαίας εκπαιδευτικής δομής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v