Εκτιμήσεις 5 ΑΧΕ για τα εννεάμηνα Τιτάνα, Βιοχάλκο

Τις εκτιμήσεις και τις συστάσεις τους για τα αποτελέσματα και τα μεγέθη εννεαμήνου του Τιτάνα και της Βιοχάλκο παρουσιάζουν οι χρηματιστηριακές εταιρίες Εθνική, Marfin Hellenic, ΕFG Securities, Π&Κ και Φάσμα.

Εκτιμήσεις 5 ΑΧΕ για τα εννεάμηνα Τιτάνα, Βιοχάλκο
Τα αποτελέσματα εννεαμήνου του Τιτάνα και της Βιοχάλκο βρίσκονται στο επίκεντρο των αναλύσεων των κορυφαίων χρηματιστηριακών εταιριών.

Αναφορικά με τον Τιτάνα η EFG Eurobank Securities διατηρεί αμετάβλητη τη σύστασή της (απόδοση ανώτερη της αγοράς – outperform), χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματά της σε συνάφεια με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της, ενώ θεωρεί ελκυστική ευκαιρία τον Τιτάνα, με βάση την δυναμική στην κερδοφορία που παρουσιάζει, αλλά και την ανάπτυξη που παρουσιάζει.

Η Π&Κ χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει την overweight σύστασή της, επισημαίνοντας παράλληλα πως θα αναθεωρήσει προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της, για αποτελέσματα έτους της εταιρίας.

Στο report της τονίζει πως η Ελλάδα αποτελεί την κύρια αγορά ανάπτυξης του Τιτάνα, ενώ για την αγορά των ΗΠΑ επισημαίνει πως παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, στοιχείο που δεν ισχύει για την Αίγυπτο όπου οι πωλήσεις της παρουσίασαν υποχώρηση, όπως αναφέρεται σχετικώς.

Η Marfin Hellenic επισημαίνει πως τα μεγέθη της εταιρίας πρέπει να ικανοποιήσουν την ”αγορά”, ενώ οι αναλυτές της χρηματιστηριακής θα αναθεωρήσουν προς τα πάνω τις εκτιμήσεις τους για τα αποτελέσματα έτους του Τιτάνα.

Παράλληλα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της εταιρίας υψηλότερα των εκτιμήσεών τους, ενώ αναφορικά με τις αγορές ΗΠΑ και Αιγύπτου, τονίζει πως η μεν πρώτη παρέμεινε περίπου στα ίδια επίπεδα την ίδια στιγμή που η δεύτερη δεν παρουσίασε σημαντική ενίσχυση.

Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει πως τα αποτελέσματα της εταιρίας διαμορφώθηκαν σε επίπεδα υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών της.

Αναφορικά με τη Βιοχάλκο η EFG Eurobank Securties υιοθετεί ουδέτερη στάση, χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου της τράπεζας σε συνάφεια με τις προβλέψεις των αναλυτών της.

Η Εθνική Χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της εταιρίας ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων της για το έτος, ενώ στέκεται στον κύκλο εργασιών της εταιρίας.

Εξάλλου, η Φάσμα χρηματιστηριακή κάνει αναφορά στην δυσμενή, όπως αναφέρει, διεθνή οικονομική συγκυρία, όπου επηρέασε αρνητικά τα αποτελέσματα της εταιρίας, αφού οι εταιρίες του ομίλου έχουν έντονη εξαγωγική δραστηριότητα. ”Ξεχωριστή αναφορά” κάνει επίσης για την συμπίεση των περιθωρίων κέρδους, αλλά και την διαρκώς αυξητική τάση των αποσβέσεων.

Η Π&Κ τέλος σχολιάζει πως τα αποτελέσματα της Βιοχάλκο διαμορφώθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα των εκτιμήσεών της για το έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v