Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Διάθεση αντληθέντων κεφαλαίων 121 εισηγμένων

Τον αναλυτικό πίνακα διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων από αυξήσεις κεφαλαίων που δημοσίευσαν 121 εισηγμένες εταιρίες και αφορούν στο διάστημα έως και την 30η Ιουνίου 2002 έδωσε στη δημοσιότητα το ΧΑ. Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες.

ΧΑ: Διάθεση αντληθέντων κεφαλαίων 121 εισηγμένων
Τον αναλυτικό πίνακα διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων έως την 30η Ιουνίου 2002 έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Χρηματιστήριο Αθηνών. *

Η δημοσίευση του πρότυπου πίνακα διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων εκτιμάται ότι θα διευκολύνει την ανάγνωση και κατανόηση των παρεχόμενων στοιχείων και θα συμβάλλει στην αξιοποίηση των δεδομένων από τα μέλη του Χ.Α., τους επενδυτές (θεσμικούς και ιδιώτες), τους αναλυτές και τους μετόχους κάθε εταιρίας.

Η νέα παρουσίαση περιέχει σε τυποποιημένη και εύληπτη μορφή το σύνολο της πληροφόρησης που αφορά στη διάθεση των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από τις εισηγμένες εταιρίες, οι οποίες είχαν σε εξέλιξη ή ολοκληρώσει μέχρι τις 30/6/2002, επενδυτικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου.

Τα στοιχεία, που περιλαμβάνονται στους πρότυπους πίνακες διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων της 30/6/2002, καταχωρήθηκαν από το Χ.Α. και προέρχονται από τις εξής πηγές: α) τα εγκεκριμένα από το Δ.Σ. του Χ.Α. Ενημερωτικά Δελτία και β) τις εκθέσεις διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων, τις οποίες είναι υποχρεωμένες να υποβάλλουν στο Χ.Α., βάσει της απόφασης 58/8.2.2001 του Δ.Σ. του Χ.Α., ως πρόσθετη πηγή πληροφόρησης, στις ανά τρίμηνο δημοσιευόμενες Λογιστικές - Οικονομικές Καταστάσεις τους.

Ο πρότυπος αυτός πίνακας, όπως ανακοίνωσε το ΧΑ, θα δημοσιεύεται από εδω και στο εξής, με βάση τα στοιχεία διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων που περιλαμβάνονται στις πλέον πρόσφατες δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις των εισηγμένων εταιριών.

Μαζί με τον πρότυπο πίνακα διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων το ΧΑ θα παραθέτει και τους αντίστοιχους πίνακες διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων, όπως αυτοί δημοσιεύθηκαν στον τύπο από τις εισηγμένες εταιρίες.

Επισημαίνεται ότι κάθε εταιρία έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ακρίβεια και πληρότητα του περιεχομένου του πίνακα διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην απόφαση 58/8.2.2001 του Δ.Σ. του Χ.Α. Σημειώνεται, επίσης, ότι οι εν λόγω πίνακες συνοδεύονται πάντα από ειδική έκθεση Ορκωτού Ελεγκτή / Λογιστή της εταιρίας.

Παράλληλα, το Χ.Α. δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του (www.ase.gr) τις οικονομικές-λογιστικές καταστάσεις με ημερομηνία 30/6/2002, που εστάλησαν από τις εισηγμένες εταιρίες.

Ειδικότερα, ως προς τους πίνακες διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων, στην ιστοσελίδα του Χ.Α. (www.ase.gr) περιλαμβάνονται αναλυτικά οι πρότυποι πίνακες και οι δημοσιευμένοι πίνακες για τη χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων 121 εταιριών.

Η επικαιροποίηση των πινάκων διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων των εταιριών γίνεται ανά τρίμηνο, μετά την πάροδο του διμήνου που προβλέπει το Π.Δ. 360/85 και αφού συγκεντρωθούν τα στοιχεία που δημοσιεύονται από τις εισηγμένες εταιρίες.

Οι πίνακες αυτοί βρίσκονται συνεχώς στη διάθεση του επενδυτικού κοινού, στην ιστοσελίδα του Χ.Α. (www.ase.gr), ενώ ταυτόχρονα στην ίδια διεύθυνση παρατίθενται ιστορικά στοιχεία διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων εισηγμένων εταιριών που αφορούν προηγούμενα τρίμηνα με τις αντίστοιχες ανακοινώσεις του Χ.Α., για λόγους συγκρισιμότητας και πληρέστερης ενημέρωσης των συντελεστών της αγοράς.

* Οι αναλυτικοί πίνακες δημοσιεύονται στη Δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v