Marfin Hellenic: ”Mείωση θέσεων” για Αλουμίνιο

Τιμή – στόχο τα 20,5 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Αλουμίνιο της Ελλάδος η Marfin Hellenic σε σχετική έκθεσή της (25/11), υποβιβάζοντας τη σύσταση σε ”μείωση θέσεων” (reduce), ενώ περικόπτει τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα έτους της εταιρίας.

Marfin Hellenic: ”Mείωση θέσεων” για Αλουμίνιο
Υποβίβασε κατά μία κλίμακα την σύστασή της (μείωση θέσεων - reduce), για τη μετοχή της Αλουμίνιο της Ελλάδος, η Marfin Hellenic σε σχετική έκθεσή της (25/11), στην οποία χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της εταιρίας ως απογοητευτικά, ενώ θέτει ως τιμή – στόχο τα 20,5 ευρώ.

Η Marfin Hellenic αποδίδει την πτώση στα EBITDA (56,5% σε ετήσια βάση) και στα προ φόρων κέρδη (59,4% σε ετήσια βάση) κυρίως λόγω της αυξήσεως στα ενεργειακά κόστη και τις τιμές του πετρελαίου, ενώ ”στέκεται” και στις χαμηλές τιμές που διαμορφώνονται οι τιμές του αλουμινίου.

Οι συντάκτες της έκθεσης μάλιστα αναθεωρούν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις τους αναφορικά με βασικά μεγέθη της εταιρίας για το σύνολο του έτους.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπουν πως οι πωλήσεις της εταιρίας θα ανέλθουν στα 361 εκατ. ευρώ, έναντι παλαιότερων εκτιμήσεων για 367,6 εκατ. ευρώ, ενώ για το EBITDA της Αλουμίνιο της Ελλάδος εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 63,6 εκατ. ευρώ, έναντι προγενέστερων εκτιμήσεων που ”μιλούσαν” για 74,8 εκατ. ευρώ.

Για τα καθαρά κέρδη της εταιρίας οι αναλυτές της Marfin Hellenic θεωρούν πως θα διαμορφωθούν στα 17,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι προηγούμενες εκτιμήσεις αναφερόντουσαν σε 27,3 εκατ. ευρώ.

Στην έκθεση προβλέπεται πως τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας θα διαμορφωθούν στα 0,83 ευρώ για το τρέχον έτος, ενώ για το P/E εκτιμάται πως θα ανέλθει στο 24,4.

Καταληκτικά εκτιμάται πως η εταιρία δεν θα συνεχίσει την υψηλή μερισματική πολιτική της για το τρέχον έτος, με τους αναλυτές να μιλούν για μερισματική απόδοση ύψους 3,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v