Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και ο ΟΠΑΠ στον MSCI Greece

Τη προσθήκη της μετοχής του ΟΠΑΠ στην υφιστάμενη σύνθεση του δείκτη MSCI Greece επισημοποίησε ο διεθνής οργανισμός κατάρτισης και έκδοσης δεικτών MSCI. Μετά τη συνεδρίαση της 29ης Νοεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ ο νέος ”διευρυμένος” δείκτης, καθώς δεν θα αφαιρεθεί καμία μετοχή.

Και ο ΟΠΑΠ στον MSCI Greece
Τη προσθήκη της μετοχής του ΟΠΑΠ στην υφιστάμενη σύνθεση του δείκτη MSCI Greece επισημοποίησε ο διεθνής οργανισμός κατάρτισης και έκδοσης δεικτών MSCI, επισημαίνοντας, πως μετά το πέρας της συνεδρίασης της 29ης Νοεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ ο νέος ”διευρυμένος” δείκτης, καθώς δεν θα αφαιρεθεί καμία μετοχή.

Στην ίδια ανακοίνωση ανακοινώνεται πως οι τελικές σταθμίσεις των μετοχών των εταιριών που περιλαμβάνονται στον δείκτη MSCI Greece θα προσδιοριστούν πριν από τη προαναφερθείσα ημερομηνία, ενώ στην ανακοίνωση που θα ακολουθήσει θα προσδιορίζεται και το ειδικό βάρος συμμετοχής του δείκτη MSCI Greece στους πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους δείκτες του οργανισμού MSCI Pan-Euro, MSCI EMU, MSCI World και MSCI Free World.

Υπενθυμίζεται ότι το ειδικό βάρος κάθε μετοχής θα προσδιορίζεται πλέον κατά 75% από το ποσοστό της ελεύθερης διασποράς (free-float) και κατά 25% από τη κεφαλαιοποίηση της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v