SSSB: Νέα τιμή-στόχος τα 13 ευρώ (από 14) για ΟΤΕ

Νέα τιμή – στόχο τα 13 ευρώ (από 14) θέτει για τη μετοχή του ΟΤΕ η SSSB σε σχετική έκθεσή της (12/11), διατηρώντας όμως την πρόβλεψη της για ”Απόδοση κατώτερη της αγοράς” (Underperform), με αφορμή τις εξελίξεις στη εγχώρια αγορά σταθερής τηλεφωνίας, αλλά και τη RomTelecom.

SSSB: Νέα τιμή-στόχος τα 13 ευρώ (από 14) για ΟΤΕ
Νέα τιμή – στόχο τα 13 ευρώ (από 14) θέτει για τη μετοχή του ΟΤΕ η SSSB σε σχετική έκθεσή της (12/11), διατηρώντας όμως την πρόβλεψη της για ”Απόδοση κατώτερη της αγοράς” (Underperform), χαρακτηρίζοντας παράλληλα την επιλογή ως υψηλού κινδύνου, ενώ δεν παραλείπει να υιοθετήσει αντίθετη στάση (Overweight) έναντι του τηλεπικοινωνιακού κλάδου.

Η παραπάνω αξιολόγηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας αφορά όχι μόνο το ζήτημα της Rom Telecom, η οποία αντιπροσωπεύει το 7% της αξίας (Enterprise value) του ΟΤΕ, με βάση τις εκτιμήσεις που αναφέρονται στην έκθεση, αλλά κυρίως τις επιφυλάξεις των αναλυτών της SSSB αναφορικά με τον εγχώριο κλάδο σταθερής τηλεφωνίας της επιχείρησης.

Επιπροσθέτως οι αναλυτές της SSSB, όπως δηλώνουν σχετικώς, δεν ”προτιμούν” τις μετοχές με αμυντικά χαρακτηριστικά – θεωρώντας τον ΟΤΕ ως τέτοια – και αυτή είναι η αιτία όπου έχουν Overweight θέση έναντι του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, ο οποίος στο σύνολό του διαμορφώνει P/E στο 27 έναντι 10 του ΟΤΕ, με βάση τα προβλεπόμενα για το 2002 κέρδη.

Παράλληλα στην έκθεση τονίζεται πως οι εξελίξεις αναφορικά με το θέμα της RomTelecom θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην μετοχή της εταιρίας, αφού το τελικό κόστος της επένδυσης διαμορφώθηκε υψηλότερα από ότι αναμενόταν αρχικώς, ενώ για το ποσό των 250 εκατ. ευρώ, όπου χρειάζεται η RomTelecom ώστε να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση.

Μάλιστα, όπως τονίζεται με έμφαση από τους αναλυτές, η ”κεφαλαιακή πειθαρχία” που επέδειξε ο ΟΤΕ στο θέμα της βουλγαρικής BTC φαίνεται να απουσιάζει από την περίπτωση της Rom Telecom.

Καταληκτικά η SSSB παρατηρεί πως πέρα από τα προβλήματα όπου αντιμετωπίζουν όλες οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες στον κλάδο, ο ΟΤΕ επιπροσθέτως αντιμετωπίζει το θέμα του ανταγωνισμού από το τρέχον έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v