Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτιμήσεις για το 9μηνο της Εθνικής από Marfin

Προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη της τάξεως των 281 εκατ. ευρώ (-51% σε ετήσια βάση) αναμένεται να παρουσιάσει η Εθνική Τράπεζα στο εννεάμηνο του 2002, όπως προβλέπουν οι αναλυτές της Marfin Hellenic στο πρωινό report τους (12/11).

Εκτιμήσεις για το 9μηνο της Εθνικής από Marfin
Στα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εθνικής Τράπεζας αναφέρεται η Marfin Hellenic στο πρωινό report της (12/11), τα οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σήμερα μετά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ειδικότερα τα προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη του εννεαμήνου της τράπεζας αναμένεται να διαμορφωθούν στα 281 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας πτώση της τάξεως του 51% σε ετήσια βάση, δεδομένο που σε τριμηνιαία βάση μεταφράζεται σε πτώση κατά 44%.

Σημειώνεται, σύμφωνα με την Marfin Hellenic, πως στις προβλέψεις των αναλυτών της περιλαμβάνεται και το κόστος εθελούσιας εξόδου που εφαρμόζει η τράπεζα (21 εκατ. ευρώ), το οποίο προβλέπεται να θεωρηθεί ως έκτακτο έξοδο και να αποτελέσει ”βαρίδι” για τα στοιχεία εννεαμήνου του κορυφαίου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Παράλληλα στο report αναφέρεται ”έρευνα” που πραγματοποιήσε το Reuters στην οποία τα EBT μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας της Εθνικής αναμένεται να διαμορφωθούν στα 299,7 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 47% σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v