Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ABN AMRO: Τιμή - στόχος τα 17,60 ευρώ για ΔΕΗ

Tιμή – στόχο τα 17,60 ευρώ θέτει για τη μετοχή της ΔΕΗ η ABN Amro σε σχετική έκθεσή της (08/11), συστήνοντας παράλληλα ”αγορά” (Buy), ενώ εκτιμά ότι η δεύτερη μετοχοποίηση θα λάβει χώρα εντός του Δεκεμβρίου.

ABN AMRO: Τιμή - στόχος τα 17,60 ευρώ για ΔΕΗ
Tιμή – στόχο τα 17,60 ευρώ θέτει για τη μετοχή της ΔΕΗ η ABN Amro σε σχετική έκθεσή της (08/11), συστήνοντας παράλληλα ”αγορά” (Buy).

Στην έκθεση αναφέρεται πως η ΔΕΗ θα προχωρήσει στη διάθεση του δεύτερου πακέτου μετοχών (ποσοστό μέχρι 15%) το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, οι οποίες θα διατεθούν με discount, τόσο στο επενδυτικό κοινό όσο και στους κατόχους προμετόχων.

Ειδικότερα για τους δεύτερους το discount υπολογίζεται στο 5% από την τιμή διάθεσης.

Οι αναλυτές της ABN Amro αποδίδουν την μειωμένη αύξηση τόσο των ΕΒITDA όσο και εσόδων για το γ΄ τρίμηνο της εταιρίας, στα καιρικά φαινόμενα Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, τα οποία οδήγησαν τους καταναλωτές σε μικρότερη χρήση κλιματιστικών, ενώ παράλληλα στέκεται και στη μείωση του συνολικού χρέους της εταιρίας, από τα 4.934 εκατ. ευρώ στα 4.273 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα της ΔΕΗ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ABN Amro, αναμένεται να διαμορφωθούν στα 3.471 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος και στα 3.673 εκατ. ευρώ για το 2003, ενώ για τα EBITDA εκτιμάται πως θα ανέλθουν στα 1.242 εκατ. ευρώ για το 2002 και στα 1.428 για το επόμενο έτος.

Αναφορικά με τα προ φόρων κέρδη της δημόσιας εταιρίας, η ABN Amro θεωρεί πως θα αγγίξουν τα 428,4 εκατ. ευρώ για το 2002, ενώ για το 2003 προβλέπεται να αγγίξουν τα 587,1 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με το θέμα της επιδότησης των 1,4 δισ. ευρώ για επενδύσεις της εταιρίας σε έργα κοινωνικού χαρακτήρα, η ABN Amrο σχολιάζει πως το ζήτημα βρίσκεται πια στα χέρια της κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει το πολιτικό κόστος αν αποφασίσει να μεταβάλλει την τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας – θεωρώντας πως αυτός είναι ο πιθανότερος τρόπος.

Αν όμως πράξει κάτι ανάλογο, τότε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, θα οδηγήσει σε αύξηση κατά 116 εκατ. ευρώ στα έσοδα της ΔΕΗ ανά έτος.

Καταληκτικά χαρακτηρίζει την μετοχή της ΔΕΗ ως εκείνη με την υψηλότερη ανάπτυξη στα utilities, με βάση ότι η αύξηση της κατανάλωσης διαμορφώθηκε υψηλότερα του αναμενόμενου, ενώ την αντίθετη πορεία ακολούθησαν οι αποσβέσεις και οι τόκοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v