Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτιμήσεις για το 9μηνο της Eurobank (update)

Καθαρά κέρδη ύψους 160 εκατ. ευρώ (-8% σε ετήσια βάση) για το εννεάμηνο της Eurobank και με βάση τα IAS, αναμένει η Marfin Hellenic στο πρωινό report της (11/11), ενώ για το ίδιο μέγεθος η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πως θα σημειώσει πτώση κατά 11%, στα 154 εκατ. ευρώ.

Εκτιμήσεις για το 9μηνο της Eurobank (update)
Τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εurobank παρουσιάζει η Marfin Hellenic στο πρωινό report της (11/11), τα οποία ανακοινώνονται μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οι αναλυτές της Marfin Hellenic εκτιμούν πως τα προ φόρων κέρδη εννεαμήνου της τράπεζας, με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, θα παρουσιάσουν μείωση 15% σε ετήσια βάση, διαμορφούμενα στα 224 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη της θα σημειώσουν μικρότερη υποχώρηση σε ετήσια βάση (8%), στα 160 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα η Marfin Hellenic εκτιμά πως η αυξανόμενη ενίσχυση των εσόδων από τόκους που παρουσίασε η Εurobank στα προηγούμενα εξάμηνα θα συνεχιστεί και στο γ΄ τρίμηνο.

Εξάλλου, οι αναλυτές της Marfin Hellenic στέκονται και στην ενίσχυση του μεριδίου της τράπεζας στην ρουμάνικη Banc Post καταβάλλοντας 20 εκατ. ευρώ για το 17%, ποσό που αντιστοιχεί σε 1,3 φορές την λογιστική αξία της επιχείρησης, ενώ υπάρχει και η επιλογή να αγοραστεί από την General Electric ποσοστό της τάξεως του 8,75%, ώστε η Εurobank να ελέγχει το 45% της Banc Post.

Tις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα της Eurobank στο εννεάμηνο παραθέτει και η Εθνική ΑΧΕ στο ημερήσιο δελτίο της (11/11), υποστηρίζοντας πως τα καθαρά κέρδη της τράπεζας θα παρουσιάσουν μείωση κατά 11% σε ετήσια βάση, στα 154 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου προβλέπεται να μειωθούν κατά 15%, στα 212 εκατ. ευρώ.

Τα χρηματοοικονομικά έσοδα δεν αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντικές μεταβολές, σύμφωνα με τους αναλυτές της Εθνικής ΑΧΕ, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμάται πως θα μειωθούν κατά 9% σε ετήσια βάση, στα 168 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v