Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκθεση της HSBC για Εθνική, Εμπορική, Eurobank

Μείωση θέσεων εξακολουθεί να συστήνει η HSBC ως επενδυτική συμπεριφορά για τις Εθνική, Εμπορική και Eurobank. Θετικές είναι οι εκτιμήσεις της για τον κλάδο στο δεύτερο μισό του 2002 και ακόμα θετικότερες για το 2003.

Εκθεση της HSBC για Εθνική, Εμπορική, Eurobank
Μείωση θέσεων σε τρεις κορυφαίες ελληνικές τράπεζες εξακολουθεί να προτείνει ο οίκος HSBC. Πρόκειται για τις τράπεζες Εθνική, Εμπορική και Eurobank.

Για την Εθνική, οι αναλυτές της HSBC προβλέπουν μειωμένα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κατά 34% για το 2001 και προσδιορίζουν το ύψος τους στα 475 εκατομμύρια ευρώ.

Η τιμή – στόχος προσδιορίζεται στα 24 ευρώ, ενώ, όπως προσθέτουν, η αδυναμία στις κεφαλαιαγορές, αναμένεται να επηρεάσει τις μελλοντικές επιδόσεις του ελληνικού τραπεζικού ιδρύματος.

Για το 2002 οι αναλυτές προχωρούν σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών τους κατά 9%, ενώ για το 2003 το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 2%.

Για την Εμπορική τράπεζα η HSBC προβλέπει κάμψη κερδών για το 2001 της τάξης του 6% (σύνολο κερδών στα 266 εκατ. ευρώ), θέτοντας ως τιμή – στόχο τα 31 ευρώ. Τα έσοδα της τράπεζας από χρηματοοικονομικές υπηρεσίες προβλέπεται να μειωθούν κατά 45%.

Τέλος, για την Eurobank οι αναλυτές της HSBC ”βλέπουν” κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, μειωμένα κατά 15% και τιμή – στόχο στα 13 ευρώ. Το σύνολο των κερδών εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 218 εκατ. ευρώ.

Ο αγγλικός οίκος εκτιμά το θέμα ”ελληνικές τράπεζες” ως ενδιαφέρουσα (”θετική”) επένδυση, κυρίως λόγω των ευνοϊκότερων αποτελεσμάτων, που κρίνει ότι θα έχουν αυτές το δεύτερο μισό του 2002, αφού η χρονιά της ουσιαστικότερης ανάκαμψης, το 2003 θα πλησιάζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v