Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill Lynch: Ουδέτερη στάση για Αlpha Bank

”Ουδέτερη” στάση (neutral) συστήνει για τη μετοχή της Alpha Bank η Merrill Lynch σε σχετική έκθεσή της (04/11), στην οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, πως τα EPS για το 2002 και με βάση τα ελληνικά GAAP θα διαμορφωθούν στα 0,97 ευρώ.

Merrill Lynch: Ουδέτερη στάση για Αlpha Bank
”Ουδέτερη” στάση (neutral) συστήνει για τη μετοχή της Alpha Bank η Merrill Lynch σε σχετική έκθεσή (04/11) της με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου της εταιρίας.

Τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, εξέπληξαν θετικά τους αναλυτές της Merrill Lynch, αφού υπερέβησαν κατά 50% τις εκτιμήσεις τους, γεγονός που οφείλεται στα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Η Merrill Lynch αναθεωρεί τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2002 της εταιρίας, θεωρώντας πως θα διαμορφωθούν στα 0,97 ευρώ με βάση τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα, αλλά σημειώνει εμφατικά πως με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα τα κέρδη από χρηματοοικονομικές συναλλαγές παραμένουν αμετάβλητα για την περίοδο 2002 – 2003.

Παράλληλα τονίζει πως αν και οι αποτιμήσεις της Alpha Bank παρουσιάζονται θετικές, συνιστά προσοχή διότι η εγχώρια αγορά δείχνει να μην λαμβάνει υπόψη της αφενός τα αποτελέσματα με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, αφετέρου την διάκριση μεταξύ τακτικών και έκτακτων κερδών.

Παράλληλα οι αναλυτές της Merrill Lynch στέκονται στην απόφαση της εταιρίας να προχωρήσει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω προνομιούχων μετοχών, ώστε να αυξήσει το δείκτη Tier I, αφού για την τρέχουσα περίοδο διαμορφώνεται μόλις στο 6,4% και δεν χαρακτηρίζεται ως ικανοποιητικός, με βάση μάλιστα το στόχο της τράπεζας, να επιτυγχάνει αύξηση κατά 15 – 20% στην παροχή δανείων.

Εξάλλου, η Merrill Lynch τονίζει πως τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα προήλθαν αποκλειστικά από τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, οι οποίες όμως προσμετρώνται με διαφορετική μέθοδο με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v