Τι εκτιμούν UBS - SSSB για Εθνική

Στα 27,4 ευρώ βλέπει η UBS την Εθνική με νεά της έκθεση στις 13 Φεβρουαρίου, διατηρώντας τη σύσταση για διακράτηση, ενώ προβλέπει αύξηση 10% στα κέρδη του 2001 (475 εκατ. ευρώ). Η SSSB βλέπει την Εθνική στα 28 ευρώ.

Τι εκτιμούν UBS - SSSB για Εθνική
Διατηρούν τις συστάσεις τους για τη μετοχή της Εθνικής οι διεθνείς οίκοι UBS Warburg και Schroder Salomon Smith Barney εν αναμονή της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων χρήσης 2001 από την ελληνική τράπεζα.

Ειδικότερα, η UBS Warburg επανέλαβε τη σύσταση της 6/1/2002 για διακράτηση (hold) , ενώ το ίδιο έπραξε και η SSSB, με τη πρώτη να θέτει ως τιμή-στόχου τα 27,4 ευρώ (αμετάβλητη) και η δεύτερη τα 28 ευρώ.

Ωστόσο, και οι δύο διεθνείς οίκοι εκτιμούν ότι η κερδοφορία της Εθνικής τράπεζας θα μειωθεί σε ποσοστό 34,7% (consensus), υπογραμμίζοντας ότι κατά τη παρελθούσα χρήση τα κέρδη από χρηματιστηριακές συναλλαγές καθώς και η αποτίμηση χαρτοφυλακίων δέχθηκαν περαιτέρω πιέσεις, με συνέπεια να επηρεάζεται δυσμενώς η κερδοφορία της τράπεζες.

Η UBS Warburg εκτιμά ότι τα κέρδη προ φόρων θα διαμορφωθούν στα 475 εκ. ευρώ, ενώ και οι δύο οργανισμοί επισημαίνουν ότι η αδυναμία συγχώνευσης με την Alpha Bank επιτείνει τις πιέσεις που ασκούνται προκειμένου η παροχή υπηρεσιών σε επίπεδο δικτύου να επιτευχθεί με μικρότερο κόστος. Εν τούτοις, για να γίνει αυτό, απαιτείται η ριζική αναδιάρθρωση του τρόπου λειτουργίας των υποκαταστημάτων, ήτοι η εσωτερική αναδιάρθρωση του τρόπου λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών, κυρίως στο επίπεδο του retail.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v