Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο φως από ΧΑ για εισαγωγή της EFG ΕΕΧ

Το ενημερωτικό δελτίο της της EFG Ευρωεπενδύσεις Αναπτύξεως Α.Ε.Ε.Χ. για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. του ΧΑ, ενώ ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς.

Πράσινο φως από ΧΑ για εισαγωγή της EFG ΕΕΧ
Το ενημερωτικό δελτίο της της EFG Ευρωεπενδύσεις Αναπτύξεως Α.Ε.Ε.Χ. για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. του ΧΑ.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εγκρίθηκε η εταιρία EFG Ευρωεπενδύσεις Αναπτύξεως Α.Ε.Ε.Χ. θα διαθέσει 3.333.340 κοινές ανώνυμες μετοχές με δημόσια εγγραφή.

Το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε κατά την σημερινή συνεδρίασή του την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 28.992.500 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της εταιρίας Lamda Development Ανώνυμη Εταιρία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων.

Ενέκρινε επίσης τη, σύμφωνα με το άρθρο 2Δ, παρ. 1 του ν. 2733/99 όπως ισχύει, αποδέσμευση και μεταβίβαση των 1.077.500 μετοχών της εταιρίας ”Σύμβουλοι Υψηλής Τεχνολογίας ΑΕ” από το μέτοχο ”Τεχνολογικές Συμμετοχές Κεφαλαίου ΑΕ” στο μέτοχο ”Έμφασις Συστήματα Πληροφορικής ΑΕ”. Οι μεταβιβαζόμενες μετοχές θα παραμείνουν δεσμευμένες.

Επισης, το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενημερώθηκε κατά την σημερινή συνεδρίασή του για την ακύρωση και διαγραφή των 8.357.875 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών της ”Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.” λόγω μείωσης του μετοχικού της κεφαλαίου, σύμφωνα με το άρθρο 16, παρ. 2 και 3 του Ν. 2190/20 .

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με την από 10/6/2002 απόφαση της Β΄ Επαναληπτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, κατά 27.413.830 ευρώ με καταβολή μετρητών και έκδοση 8.357.875 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, με τιμή διάθεσης μετοχής 8,36 ευρώ και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ του Ομίλου ING.

Eπίσης τέθηκε υπόψη του Δ.Σ. του Χ.Α. το πληροφοριακό σημείωμα της εταιρίας Hellas Can για την εξαγορά της εταιρίας Crown Cork De Espana S.L.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v