Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nuntius: Πώς έφτασε σε νέα υψηλά η αγορά των ΗΠΑ

Μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο περιμένει η Nuntius μετά τα σήματα που στάλθηκαν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Nuntius: Πώς έφτασε σε νέα υψηλά η αγορά των ΗΠΑ

Η πολιτική των διεθνών Κεντρικών Τραπεζών ενίσχυσαν το συνεχόμενο ράλι των αγορών, με τον δείκτη S&P 500 να ενισχύεται κατά 1%, χτυπώντας νέο ρεκόρ, ενώ ο χρυσός έφτασε στα 1390 δολ./ουγκιά. Το αμερικανικό δολλάριο (USD) παρέμεινε αποδυναμωμένο έναντι των περισσότερων νομισμάτων. Το ευρώ (EUR) σημείωσε άνοδο στο 1.1301, το ιαπωνικό γεν (JPY) σημείωσε άνοδο στο 107,29 , ενώ η βρετανική λίρα (GBP) ενισχύθηκε στο 1,2707 έναντι του αμερικανικόυ δολλαρίου, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του μήνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump συνέχισε την πίεσή του προς την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για μείωση επιτοκίων, λέγοντας ότι θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, ενώ κατέληξε πως τελικά ‘’θα έκανε το σωστό’’. Αναμένουμε μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο.

Ο Πρόεδρος Trump επεδίωξε επίσης να συγκρατήσει τις στρατιωτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, μετά την κατάρριψη του αμερικανικού drone από το Ιράν, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή ως ‘’πολύ μεγάλο λάθος’’, ενώ σχολίασε πως το θεωρεί πολύ δύσκολο να πιστέψει πως κάτι τέτοιο έγινε σκόπιμα. Ακόμα, πρόσθεσε πως πιθανότατα το γεγονός αυτό ήταν λάθος ενός ατόμου. Το πετρέλαιο τύπου Brent ενισχύθηκε στα 64,80 δολ./βαρέλι.

Ο αγώνας για την προεδρία του Συντηρητικού Κόμματος και στη συνέχεια για την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι τώρα ανάμεσα στον Μπόρις Τζόνσον και τον υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος ήταν και υποστηρικτής για την παραμονή της Μ. Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί σήμερα στην ανακοίνωση των εξαγωγών Ιουνίου της Νότιας Κορέας, οι οποίες αναμένονται ασθενείς, ενώ στην Αμερική τα στοιχεία για τις πωλήσεις ακινήτων Μαίου, οι οποίες αναμένονται ισχυρότερες.

 

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες: wiredmarket.com (forex, CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)

key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)

Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v