Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Τσεκούρι” UBS στις προβλέψεις για τράπεζες

Σε σημαντικές περικοπές της τιμής στόχου για 5 ελληνικές τράπεζες προχώρησε η UBS σε σημερινό της report. Σύσταση Hold για Εθνική (12,8 ευρώ), Eurobank (10,5 ευρώ) και Πειραιώς (5,5 ευρώ), ”sell” για Εμπορική (9,3 ευρώ) και ”reduce” για Alpha Bank (9,3 ευρώ).

”Τσεκούρι” UBS στις προβλέψεις για τράπεζες
Νέες τιμές- στόχους και προτάσεις θέτει για τα 5 κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (Eθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Εμπορική Τράπεζα, ΕFG Eurobank και Tράπεζα Πειραιώς) η UBS Warburg σε σχετική έκθεσή της (15/10/2002).

Αναλυτικότερα, για τη μετοχή της Eθνικής θέτει ως τιμή– στόχο τα 12,8 ευρώ (από 18,1 ευρώ), συστήνοντας ”διακράτηση” (Hold), ενώ αναφορικά με τα κέρδη ανά μετοχή της για το 2003, υπολογίζει να μειωθούν κατά 8%.

Αναφορικά με τη μετοχή της Alpha Bank η UBS θέτει ως τιμή– στόχο τα 9,3 ευρώ (από 13,4 ευρώ), ενώ συστήνει ”Μείωση Θέσεων” (reduce), ενώ επισημαίνει την πρόσφατη αύξηση στο μέσο επιτόκιο στεγαστικών δανείων. Eξάλλου, προβλέπει πως τα EPS της τράπεζας θα συρρικνωθούν κατά 15% για το επόμενο έτος.

Για την EFG Eurobank η UBS θέτει τιμή– στόχο τα 10,5 ευρώ (από 14,2 ευρώ), ενώ συστήνει ”Διακράτηση” (hold) προβλέποντας παράλληλα πως τα ΕPS της τράπεζας για το 2003 θα μειωθούν κατά 4%.

Αρνητική εμφανίζεται η έκθεση για την μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας, θέτωντας ως τιμή– στόχο τα 9,3 ευρώ (από 16,4 ευρώ), ενώ συστήνει ”Πώληση” (Sell).

Aναφορικά με την Τράπεζα Πειραιώς η UBS θέτει τιμή - στόχο τα 5,5 ευρώ (από 6 ευρώ) συστήνοντας ”Διακράτηση” (Hold), ενώ εκτιμά πως τα ΕPS της τράπεζας θα μειωθούν κατά 10% το 2003.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί πως στην έκθεση η Εμπορική τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς αναφέρονται ως οι ”πλέον ευαίσθητες σε περίπτωση περαιτέρω πτώσης των τιμών στο χρηματιστήριο”.

Τέλος, η Εμπορική Τράπεζα αναφέρεται ως η πιο ευαίσθητη στο θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων λόγω κυρίως της αδύναμης κερδοφορίας της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v