Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Αγοράστε 5ετή ελληνικά κρατικά ομόλογα

Θεωρούμε ότι το 5ετές ομόλογο εξακολουθεί να διαθέτει αξία καθώς η χώρα πλησιάζει στο τέλος των προγραμμάτων τον Αύγουστο, τονίζει ο διεθνής οίκος. Προβλέπει αναβαθμίσεις αξιολογήσεων για Ελλάδα μετά το Eurogroup.

HSBC: Αγοράστε 5ετή ελληνικά κρατικά ομόλογα

Την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων πενταετούς διάρκειας προτείνει η HSBC σε ανάλυσή της, υπογραμμίζοντας ότι αναμένει αναβαθμίσεις αξιολογήσεων μετά τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα.

Θεωρούμε ότι το 5ετές ομόλογο εξακολουθεί να διαθέτει αξία καθώς η χώρα πλησιάζει στο τέλος των προγραμμάτων τον Αύγουστο.

Η αβεβαιότητα και το θέμα των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας στην 5ετία είναι πολύ χαμηλές, σημειώνει η HSBC, τονίζοντας ότι λόγω της συμφωνίας του Eurogroup όλες οι εκδόσεις κάτω από τα 10 έτη είναι ελκυστικές.

Οι ελληνικοί τίτλοι εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με σημαντικό premium έναντι άλλων ομολόγων της ευρωζώνης σε σχέση με την πιστοληπτική της αξιολόγηση.

Σε ό,τι αφορά τις χρηματοδοτικές ανάγκες, η Ελλάδα έχει επαρκή ρευστότητα για 22 μήνες και η συμφωνία του Eurogroup επιμήκυνε τους τόκους και τις κύριες πληρωμές για το δάνειο του EFSF μετά το 2032.

Με εξαίρεση το 2019, οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας είναι χαμηλές για τα προσεχή πέντε χρόνια, ενώ μετά το τέλος του προγράμματος η χώρα θα μπορεί να λάβει και τα κέρδη από τις θέσεις του ευρωσυστήματος (ΕΚΤ και ξένες Κεντρικές Τράπεζες) στα ελληνικά ομόλογα, σημειώνει η HSBC.

Η αγορά των CDS ήδη κατατάσσει την Ελλάδα στο «Β +», επισημαίνει η HSBC. Η Moody's και η Fitch εξακολουθούν να δίνουν στην Ελλάδα θετικό outlook, με την πρώτη να περιγράφει την ελάφρυνση του χρέους ως «σημαντικό ορόσημο στη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της Ελλάδας». Η S&P έχει ήδη αναβαθμίσει την Ελλάδα κατά μία μονάδα ενώ οι επόμενες αξιολογήσεις είναι της Fitch στις 10 Αυγούστου και της Moody's στις 21 Σεπτεμβρίου, τονίζει η HSBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v