SSSB: Νέες εκτιμήσεις για Σοφοκλέους

Τις νέες προβλέψεις της για την Σοφοκλέους, μεταξύ άλλων, παρουσιάζει η SSSB σε σχετική έκθεσή της (10/10/2002), υποστηρίζοντας πως τα κέρδη ανά μετοχή στη Σοφοκλέους 10 θα μειωθούν κατά 6% το τρέχον έτος, ενώ για το 2003 αναμένεται να αυξηθούν κατά 12%. Η χώρα μας, εν τούτοις, συνεχίζει να προσφέρει την υψηλότερη μερισματική απόδοση (4,8%).

SSSB: Νέες εκτιμήσεις για Σοφοκλέους
Τις νέες προβλέψεις της για την χρηματιστηριακή αγορά της Ελλάδας, θέτει, μεταξύ άλλων, σε σχετική έκθεσή της (10/10/2002) η SSSB, προβλέποντας παράλληλα ποιοι κλάδοι θα επιδείξουν συμπεριφορά ανώτερη των υπολοίπων.

Αναλυτικότερα στην έκθεση εκτιμάται πως τα κέρδη ανά μετοχή της Σοφοκλέους θα μειωθούν με ρυθμούς της τάξεως του 6% για το τρέχον έτος, ενώ για το επόμενο (2003) οι αναλυτές της εταιρίας προβλέπουν πως τα EPS θα αυξηθούν κατά 12%.

Ο Πολλαπλασιαστής της αγοράς αναμένεται, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της SSSB, να διαμορφωθεί στο 24,4 για το 2002 και 21,7 για το 2003, ενώ ο δείκτης PEG υπολογίζεται στο 7,6.

Αξίζει να αναφερθεί πως για άλλη μια φορά η μερισματική απόδοση στη χώρα μας προβλέπεται ως η υψηλότερη παγκοσμίως (4,8%), την ίδια στιγμή που οι αναλυτές της SSSB αναμένουν την αγορά των ΗΠΑ να αποδίδει μερισματική απόδοση κατά 2,0% και της Γερμανίας στο 2,7%.

Σημειώνεται πως ο δείκτης μέσης ετήσιας αύξησης των κερδών στη Σοφοκλέους, για την περίοδο 1991 – 2001 διαμορφώθηκε στο 11,%, ενώ τον ΗΠΑ στο 7,1%.

Η SSSB δε στέκεται όμως μόνο στις αποτιμήσεις των αγορών, αλλά παραθέτει και τις προβλέψεις της για την πορεία συγκεκριμένων κλάδων.

Πιο συγκεκριμένα θεωρεί πως (παγκοσμίως) τόσο ο χρηματοοικονομικός όσο και ασφαλιστικός κλάδος θα επιδείξουν συμπεριφορά ανώτερη των υπολοίπων κλάδων (Overweight), ενώ αντίθετα τηρεί ουδέτερη στάση για τον τεχνολογικό κλάδο.

Για τον φαρμακευτικό κλάδο τέλος υποστηρίζει πως θα επιδείξει συμπεριφορά ελαφρώς κατώτερη των υπολοίπων κλάδων (modest underweight).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v