ΧΑΑ: Μέτρα για ενίσχυση της ρευστότητας;

Η μείωση της προμήθειας των ειδικών διαπραγματευτών, η κατάργηση του φόρου 3 τοις χιλίοις για αγοραπωλησίες, καθώς και ο περιορισμός του short selling στους market makers είναι πιθανόν να ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη, μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΧΑ, ενώ σήμερα έλαβε χώρα σύσκεψη υπό το Ν. Χριστοδουλάκη.

ΧΑΑ: Μέτρα για ενίσχυση της ρευστότητας;
Πιθανότατα αύριο μετά τη συνεδρίαση του δ.σ. ο πρόεδρος του ΧΑ Π. Αλεξάκης αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα τα οποία θα στοχεύουν στην ενίσχυση ρευστότητας της αγοράς.

Σε σημερινή (09/10) σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Γ. Ζανιάς γ.γ. του υπουργείου, Π. Αλεξάκης πρόεδρος του ΧΑ και Αλ. Βουσβούνης αντιπρόεδρος στην Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, συζητήθηκε η ανάγκη άμεσης βελτίωσης της αξιοπιστίας του χρηματιστηρίου.

Παρόλο που δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις, πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν μέτρα όπως: Μείωση της προμήθειας των ειδικών διαπραγματευτών, κατάργηση του φόρου 3 τοις χιλίοις για αγοραπωλησίες, καθώς και περιορισμός του short selling στους market makers μόνο.

Το ενδεχόμενο του περιορισμού του ωραρίου (που έχει ακουστεί τελευταία), θεωρείται σε πρώτη φάση λιγότερο πιθανό, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με αυστηρότερους όρους εισαγωγής εταιριών στο χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v