Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: ”Strong buy” συστήνει για ΟΠΑΠ

Τιμή στόχο τα 12,5 ευρώ θέτει η UBS στην πρώτη έκθεσή της για τον ΟΠΑΠ (3/10), ενώ συστήνει ”ισχυρή αγορά”. Τονίζονται ακόμη τα περιθώρια επέκτασης του οργανισμού, ενώ εκφράζονται εκτιμήσεις ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 19,5% το 2002, κατά 4,6% το 2003 και κατά 11,6% το 2004.

UBS: ”Strong buy” συστήνει για ΟΠΑΠ
Ισχυρή αγορά” συστήνει έκθεση της UBS για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ θέτει τιμή στόχο τα 12,5 ευρώ (την Παρασκευή 4/10 η τιμή της μετοχής κυμαινόταν πέριξ των 9,70 ευρώ).

Στην πρώτη της έκθεση για τον ΟΠΑΠ, με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου, η UBS επισημαίνει την ιδιαίτερα θετική θέση του ΟΠΑΠ στην αγορά, όπου, όπως αναφέρει, κατέχει το 78% της νόμιμης αγοράς οργάνωσης τυχερών παιχνιδιών, όντας παράλληλα ο μοναδικός παροχέας του προκαθορισμένου στοιχήματος.

Ο οίκος εντοπίζει στον τίτλο ισχυρές αμυντικές αρετές, με μεγάλες ταμειακές ροές, ενώ επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση γίνεται με σημαντικό discount έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών. Ενισχυτικό του αμυντικού χαρακτήρα του τίτλου αποτελούν ακόμη η ”απλή δομή της εταιρίας” και η ”κυβερνητική υποστήριξη”, η οποία θέτει σημαντικούς φραγμούς στην εισαγωγή ανταγωνιστών στο εγχώριο περιβάλλον.

Για το σύνολο του 2002 η UBS εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 19,5% (στα 2,158 δισ. ευρώ), για το έτος 2003 το ποσοστό ανόδου θα είναι 4,6% (2,256 δισ. ευρώ) ενώ το 2004 οι πωλήσεις αναμένονται στα 2,519 δισ. ευρώ.

Ο οίκος πιστεύει στις δυνατότητες ανάπτυξης των εργασιών του ΟΠΑΠ, τόσο στην ελληνική, όσο και στη Βαλκανική και την Ευρωπαϊκή αγορά.

Στην έκθεση τονίζεται, ότι οι προοπτικές επέκτασης του ΟΠΑΠ στηρίζονται βασικά σε πέντε ”κλειδιά”: Στις προϊοντικές καινοτομίες, στην επέκταση ακτίνας προϊόντος, στην περιφερειακή επέκταση, στις πιθανές εξαγορές, αλλά και στη νόμιμη υποστήριξη της οργάνωσής του.

Στις αδυναμίες του ΟΠΑΠ, συγκαταλέγονται το περιορισμένο free float, η μη μόνιμη ιδιοκτησία του δικτύου διανομής, η εξάρτηση από τον όμιλο Intracom για τη λειτουργία των δραστηριοτήτων του, ενώ απειλές αποτελούν ο παράνομος τζόγος, ο αυξανόμενος ανταγωνισμός από τα ιδιωτικά καζίνο, η σύντομη ζωή των προϊόντων που πρέπει να ανανεώνονται κάθε 2-3 χρόνια, αλλά και το ρυθμιστικό περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v