Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Εκτιμήσεις αναλυτών στο Dow Jones

Εκτιμήσεις αναλυτών και τιμές στόχους για την ελληνική εταιρία Intralot συγκεντρώνει σε αναφορά του το πρακτορείο Dow Jones Newswire, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για μια μικρή εταιρία με υψηλή ωστόσο δυναμική ανάπτυξης των μεγεθών.

Intralot: Εκτιμήσεις αναλυτών στο Dow Jones
Ιδιαίτερα θετικές είναι οι αναφορές για την ελληνική εταιρία Intralot, που περιέχονται σε μίνι-αφιέρωμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones Newswire από κοινού με τη γνώμη στελεχών διαφόρων επενδυτικών οίκων.

Η Intralot έχει αποδείξει ότι όχι μόνο μπορεί να σχεδιάζει και να πουλά συστήματα τυχερών παιχνιδιών, αλλά ακόμη μπορεί να τα διαχειρίζεται και να τα οδηγεί με επιτυχία στην ανάπτυξη, αναφέρει ο Λάμπρος Παπαδόπουλος της Schroder Salomon Smith Barney, που δίνει τιμή στόχο τα 23,50 ευρώ και τον χαρακτηρισμό outperform.

Στέλεχος της P&K Securities η Μαρία Μαρουλίδου, αναφέρει ότι ύστερα και από τις πρόσφατες απώλειες της αγοράς, η μετοχή βρίσκεται σε καλή θέση, δεδομένης και της δυναμικής ανάπτυξης. Η ίδια βλέπει τα 22,96 ευρώ τιμή στόχο, με χαρακτηρισμό overweight για την Intralot.

Η Εγνατία Securities εκτιμά ότι η απόδοση μερίσματος για το 2002 θα κυμανθεί περί το 5,3%, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για ένα ποσοστό μεταξύ των υψηλότερων από τις ελληνικές εισηγμένες, δίνοντας τιμή στόχο τα 23,80 ευρώ.

Οι αναλυτές εξάλλου φαίνεται να συμφωνούν ότι η μελλοντική ανάπτυξη του μεγέθους της κερδοφορίας αναμένεται να οδηγηθεί από την αντίστοιχη επέκταση των δραστηριοτήτων στις διεθνείς αγορές.

Μάλιστα, η P&K σχολιάζει ότι οι διεθνείς δραστηριότητες αναμένεται να συνεισφέρουν περί τα 35% των συνολικών εσόδων της Intralot μέχρι το 2005, σε σχέση με το 2% του 2002.

Επιπλέον, η ίδια εταιρία σχολιάζει ότι τα έσοδα του 2002 θα παρουσιάσουν άνοδο κατά 17% στα 329,14 εκατ. ευρώ από το ποσό των 281,93 εκατ. Παράλληλα, ο Σταμάτης Διαβατίδης της Marfin Hellenic Securities, επισημαίνει ότι στα αποτελέσματα του 2002 θα περιλαμβάνονται περισσότερες εταιρίες που έχουν συνεισφέρει.

Μακροπρόθεσμα, η εταιρία φαίνεται να ευνοείται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία.

Για την Ευτυχία Γιάγκου της EFG Eurobank, η οποία δίνει τιμή στόχο τα 19,50 ευρώ στην Intralot, η εταιρία έχει δυνατότητες ανάπτυξης και από τις εγχώριες δραστηριότητες, καθώς συνεχώς ενισχύεται το ενδιαφέρον των πολιτών για τυχερά παιχνίδια.

Ο κ. Παπαδόπουλος της SSSB εμφανίζεται επιφυλακτικός από την πλευρά του, επισημαίνοντας ανα και η εταιρία έχει κερδίσει τόσα επιτυχημένα συμβόλαια στο εξωτερικό, η αγορά θέλει να δει την αντίστοιχη απόδοση αυτών των επιτυχιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v