Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς αποτιμά η Goldman Sachs τα αποτελέσματα ΕΤΕ-Alpha

Η Goldman δίνει τιμή-στόχο 0,36 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής και 2,80 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank, με σύσταση "neutral" για την πρώτη και "buy" για τη δεύτερη.

Πώς αποτιμά η Goldman Sachs τα αποτελέσματα ΕΤΕ-Alpha

Η Εθνική βρίσκεται εντός τροχιάς για την επίτευξη των στόχων του SSM για το 2017 ενώ ο ELA αναμένεται να «εξαλειφθεί» μέχρι το τέλος του έτους, αναφέρει η Goldman Sachs σχολιάζοντας τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τράπεζα για το β' τρίμηνο, ενώ για την Alpha Bank σημειώνει πως επιτεύχθηκαν οι τριμηνιαίοι στόχοι του SSM, ενώ παράλληλα σημειώθηκε αύξηση της εισροής καταθέσεων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Για την Εθνική Τράπεζα δίνει σύσταση «neutral», λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, της μακροοικονομικής ανάκαμψης και των λειτουργικών προοπτικών της τράπεζας, ενώ η τιμή-στόχος είναι στο 0,36 ευρώ.

Τα βασικά ρίσκα, σύμφωνα με την Goldman, συνδέονται με τις καλύτερες ή χειρότερες τάσεις στην ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού και στα έσοδα, με την πρόοδο στο θέμα της αναδιάρθρωσης του ομίλου, την απομόχλευση καθώς και τις συνθήκες χρηματοδότησης, ενώ υπάρχουν και ρίσκα που συνδέονται με την πολιτική σταθερότητα και τη μακροοικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα.

Για την Alpha Bank, η Goldman Sachs δίνει σύσταση «buy» με τιμή-στόχο 2,80 ευρώ ανά μετοχή.

Ο διεθνής οίκος σημειώνει πως τα πτωτικά ρίσκα για την τράπεζα συνδέονται με τις τάσεις στην ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού και στα έσοδα, με την πρόοδο στο θέμα της αναδιάρθρωσης του ομίλου, την απομόχλευση καθώς και τις συνθήκες χρηματοδότησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v