Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τιμές στόχοι από Goldman Sachs για Eurobank-Πειραιώς

Σύσταση «neutral» διατηρεί για τις δυο μετοχές των ελληνικών τραπεζών ο οίκος. Ποια είναι τα ρίσκα που μπορούν να επηρεάσουν, θετικά ή αρνητικά, την πορεία των μετοχών.

Οι τιμές στόχοι από Goldman Sachs για Eurobank-Πειραιώς

Τη σύσταση «neutral» διατηρεί για την Πειραιώς η Goldman Sacks μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου. Όπως σημειώνει η τιμή στόχος, δεδομένης της πολιτικής κατάστασης, της μακροοικονομικής ανάκαμψης και της εικόνας της τράπεζας σε επίπεδο επιχειρηματικής λειτουργίας, διαμορφώνεται σε 5,4 ευρώ.

Στα βασικά ρίσκα που μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά περιλαμβάνονται, κατά τον οίκο, η πρόοδος στην αναδιάρθρωση, η απομόχλευση και οι συνθήκες χρηματοδότησης. Επιπλέον ρίσκα αποτελούν η πολιτική σταθερότητα και η μακροοικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Οσον αφορά στη Eurobank, ο διεθνής οίκος υπογραμμίζει ότι βελτιώθηκαν οι τάσεις όσον αφορά στην ποιότητα του εγχώριου ενεργητικού και τη ρευστότητα, με την τράπεζα να επιστρέφει σε αρνητική διαμόρφωση νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και σε εισροές καταθέσεων.

Η Eurobank προβλέπει καλύτερη εικόνα στα μέτωπα των προμηθειών και του κόστους στο δεύτερο εξάμηνο, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να παραμένουν σταθερά σε ετήσια βάση.

Η Goldman Sachs διατηρεί σύσταση «neutral» και τιμή-στόχο στο 1 ευρώ για τη μετοχή της Eurobank. Επόμενοι -θετικοί ή αρνητικοί- καταλύτες για τη μετοχή είναι η ενδεχόμενη αλλαγή των τάσεων στην ποιότητα ενεργητικού και τις συνθήκες ρευστότητας, η πρόοδος στο πλάνο αναδιάρθρωσης καθώς και ενδεχόμενα ρίσκα για την πολιτική σταθερότητα και την μακροοικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v