Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση της Ωμέγα για Εθνική

Πτωτική βλέπει τη βραχυχρόνια τάση της μετοχής της Εθνικής η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ σε σημερινή report, δίνοντας ως αντίσταση τα 16,80 euro και στήριξη τα 15,50 euro, ενώ εκτιμά ότι µία ανοδική αντίδραση σε συνδυασµό µε την αύξηση του όγκου συναλλαγών κρίνεται ως ζωτικής σηµασίας γεγονός για τη βραχυπρόθεσµη πορεία της µετοχής.

Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση της Ωμέγα για Εθνική
Πτωτική βλέπει τη βραχυχρόνια τάση της μετοχής της Εθνικής η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ σε σημερινή report, δίνοντας ως αντίσταση τα 16,80 euro και στήριξη τα 15,50 euro.

Στο διάγραµµα τιµών (Βλ. Δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”) απεικονίζεται η πορεία της µετοχής από το 1996 έως σήµερα. Από τα τέλη Μαρτίου του 2002, όπως επισμαίνεται στο report, η µετοχή εισήλθε σε έντονη πτωτική τάση µε την καθοδική διάσπαση της ευθείας R στο επίπεδο των 24 euro, µε συνέπεια την υποχώρηση των τιµών σε αρκετά χαµηλότερα επίπεδα, µε σκοπό την αναζήτηση νέου σηµείου ισορροπίας και σχηµατισµού βάσης τιµών.

Όπως εύκολα µπορεί να διακριθεί στο πρώτο διάγραµµα, επισημαίνει η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ, η τιµή της µετοχής προσέγγισε στις τελευταίες συνεδριάσεις το επίπεδο στήριξης των 15,5 ευρώ (ευθεία R1)πραγµατοποιώντας το στόχοτης πτωτικής κίνησης που ξεκίνησε από τα 24 ευρώ.

Στην τρέχουσα φάση της αγοράς, παρατηρείται ότι το επίπεδο των 15,50 ευρώ αποτελεί το πρώτο αξιόπιστο σηµείο στήριξης της µετοχής, καθώς λειτούργησε ως σηµαντικό φράγµα αντίστασης των τιµών το 1997, ενώ στα τέλη του 1998 προσέφερε στήριξη. Αντίστοιχα, το επίπεδο των 16,80 ευρώ έχει το ρόλο της αντίστασης, ενώ ορίζει την πτωτική πορεία της µετοχής από το Μάρτιο του 2002.

Στους τεχνικούς δείκτες ο Chande Momentum Oscillator κινείται στην υπέρ-πωληµένη περιοχή µε ανοδική τάση, ενώ ο Stochastic Oscillator διέσπασε ανοδικά το φράγµα της υπέρ- πωληµένης ζώνη τιµών εµφανίζοντας ανοδική διάθεση, γεγονός που µας προϊδεάζει για ενδεχόµενη ανοδική κίνηση διορθωτικού χαρακτήρα (ανοδική αντίδραση σε πτωτική αγορά).

Συµπερασµατικά, επισημαίνει η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ, θα πρέπει να περιµένουµε στις επόµενες συνεδριάσεις µια ανοδική αντίδραση, κίνηση που θα επιβεβαιώσει την ισχύ της στήριξης στα 15,50 ευρώ, ενώ θα δηµιουργήσει βραχυπρόθεσµο σχηµατισµό ανατροπής της τάσης.

Εποµένως, µια ανοδική αντίδραση σε συνδυασµό µε την αύξηση του όγκου συναλλαγών κρίνεται ως ζωτικής σηµασίας γεγονός για τη βραχυπρόθεσµη πορεία της µετοχής, ενώ ενδέχεται να προσεγγίσει την πρώτη περιοχή αντίστασης στο επίπεδο των 16,80 euro. Τέλος σε περίπτωση υποχώρησης των τιµών κάτω από το επίπεδο των 15,50, οι στόχοι τιµών για την πτωτική κίνηση αναθεωρούνται προς χαµηλότερα επίπεδα, µε πρώτη σηµαντική στήριξη το επίπεδο των 12,50 ευρώ, καταλήγει το report της Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v