Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Οverweight για τις ελληνικές μετοχές

Ο διεθνής οίκος προτιμά τον τραπεζικό κλάδο αλλά και το λιανεμπόριο. Ποια μηνύματα στέλνει η μείωση των αποδόσεων των ομολόγων. Οι εκτιμήσεις της HSBC για το ζήτημα του ελληνικού χρέους και τη βιωσιμότητά του.

HSBC: Οverweight για τις ελληνικές μετοχές

Στην αναβάθμιση της χώρας και των ελληνικών μετοχών με σύσταση υπεραπόδοσης (overweight) από ουδέτερη (neutral) προχωρά η HSBC σε έκθεσή της για την παγκόσμια στρατηγική των μετοχικών αγορών των αναδυόμενων οικονομιών.

Σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις της από την εγχώρια αγορά, ο οίκος συστήνει τον τραπεζικό κλάδο και τον τομέα του λιανεμπορίου, υποστηρίζοντας ότι στην πρώτη περίπτωση η ορθή διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα βοηθήσει σημαντικά τις αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων (ROE), ενώ οι αποτιμήσεις παραμένουν χαμηλές με το δείκτη P/TBV χαμηλότερο από τις 0,5 φορές.

Τα βελτιούμενα μάκρο μεγέθη επίσης θα ενισχύσουν τον καταναλωτικό τομέα, όπου η HSBC επίσης έχει συστάσεις αγοράς για όλες τις μετοχές που παρακολουθεί.

Η μείωση των αποδόσεων των ομολόγων θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη στην αγορά των μετοχών. Τα πιο πρόσφατα νέα είναι θετικά με το ΑΕΠ να αυξάνεται 0,4% από τρίμηνο σε τρίμηνο στην αρχή του έτους ενώ η υγιής αύξηση της δημιουργίας θέσεων εργασίας και η δυνατή τουριστική χρονιά δείχνουν ένα βελτιούμενο αναπτυξιακό περιβάλλον.

Ο οίκος τονίζει ότι το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους παραμένει -με δεδομένο ότι το χρέος αγγίζει το 180% του ΑΕΠ- αλλά θεωρεί ότι κανείς δεν επιθυμεί το ελληνικό ζήτημα να παραμένει στα πρωτοσέλιδα και να βλάπτει την προσπάθεια της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v