Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοιξε βιβλίο προσφορών για το 10% της Ελλάκτωρ

Ξεκίνησε η διαδικασία επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών για 17,69 εκατ. μετοχές της κατασκευαστικής που ελέγχει η Alpha Bank. Δεν βρέθηκε η χρυσή τομή για κατανομή μεταξύ των δυο βασικών μετόχων. Κλείνει άμεσα η διαδικασία.

Ανοιξε βιβλίο προσφορών για το 10% της Ελλάκτωρ

Απόψε ή το αργότερο αύριο το πρωί πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Χρηματιστήριου αναμένεται ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης του 10% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ μέσω του ανοίγματος επιταχυνόμενου βιβλίων προσφορών, που προωθεί η Alpha Finance για λογαριασμό της Alpha Bank.

Η ανακοίνωση για το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών επισημοποίησε τη σοβαρή διάσταση μεταξύ των δύο πλευρών που ξιφουλκούν εδώ και μήνες για την τύχη του μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου της χώρας.

Η Alpha Bank είχε δώσει περιθώριο αρκετών εβδομάδων ώστε να βρεθεί συμβιβαστική λύση μεταξύ των βασικών μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και συγκεκριμένα μεταξύ των πλευράς των αδελφών Δημήτρη και Αναστάσιου Καλλιτσάντση και των κ.κ. Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα. Συμβιβαστική λύση ώστε να κατανεμηθεί μεταξύ των δύο πλευρών το ποσοστό του 10% δεν βρέθηκε. Πρόκειται για μετοχές που κατείχε ο γνωστός επενδυτής Γ. Τζιβέλης οι οποίες είχαν περιέλθει στην Alpha Bank.

Στη διαδικασία μπορούν φυσικά να συμμετάσχουν και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές για τη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αλλά ρόλο θα διαδραματίσουν και τρίτοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Στελέχη θεσμικών επενδυτών που συμμετέχουν στη διαδικασία υποστηρίζουν πως η προσφορά έχει ήδη υπερκαλυφθεί και πως η ζήτηση θα ικανοποιηθεί αναλογικά, χωρίς να επιβεβαιώνεται η σχετική πληροφορία και από την Alpha Finance. Ερώτημα αποτελεί αν κάποια από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές (ή και οι δύο πλευρές) της ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει ήδη καταθέσει το ενδιαφέρον της για σημαντικό ποσοστό των μετοχών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v