Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: Προσπάθειες να λειτουργήσει το ΧΑ

Καταβάλλονται προσπάθειες για να λειτουργήσουν σήμερα κανονικά το χρηματιστήριο και τα συστήματα πληρωμών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος είχε νωρίτερα τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τον πρόεδρο του Χ.Α. όσο και με τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΥΠΟΙΚ: Προσπάθειες να λειτουργήσει το ΧΑ
της Έλενας Λάσκαρη

Καταβάλλονται προσπάθειες για να λειτουργήσουν σήμερα κανονικά το χρηματιστήριο και τα συστήματα πληρωμών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος είχε νωρίτερα τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τον πρόεδρο του Χ.Α. όσο και με τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο υπουργός Οικονομίας, ερωτηθείς για το μήνυμα που στέλνει στους ξένους επενδυτές, σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία είναι ισχυρή, αλλά όπως σε όλες τις οικονομίες σε περίπτωση απεργιών λογικό είναι να δημιουργούνται προβλήματα.

Ο ίδιος είπε ότι σήμερα υπάρχει το ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας στην ΤτΕ, ανέδειξε για μία ακόμη φορά το στοιχείο ότι στις απεργίες υπάρχουν κανόνες, αλλά τόνισε -ερωτηθείς αν τίθεται ζήτημα επιστράτευσης του προσωπικού- πως δεν υπάρχει θέμα έκτακτων ενεργειών, αφού βρίσκεται στη θέση του το προσωπικό ασφαλείας.

---ΤτΕ: Λειτουργούν σταδιακά οι υπηρεσίες

Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει ότι από σήμερα, 6/3/2008, διασφαλίστηκε η ομαλή προσέλευση και η είσοδος στους χώρους της τράπεζας του προβλεπόμενου προσωπικού ελάχιστης λειτουργίας, με αποτέλεσμα να καταστεί δυνατή η έναρξη της λειτουργίας των κρίσιμων υπηρεσιών της τράπεζας (μηχανογραφικό κέντρο, συστήματα πληρωμών, άυλοι τίτλοι, ηλεκτρονική δευτερογενής αγορά τίτλων του Δημοσίου, διαχείριση διαθεσίμων κ.ά.).

Η διοίκηση της τράπεζας τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σταδιακή αποκατάσταση των συσσωρευμένων προβλημάτων στη διενέργεια των συναλλαγών της τράπεζας

---ΤτΕ: Παράνομη και καταχρηστική η απεργία

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε την απεργία των εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων κατά του συλλόγου των υπαλλήλων είχε καταθέσει η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v