Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Απο παράταση σε... παράταση (update)

Από στιγμή σε στιγμή ξεκινά (ακόμη) ο χρηματικός διακανονισμός των συναλλαγών, αφού μια ακόμη... ”γκάφα” εμπόδισε την πρωινή λειτουργία. Στόχος τώρα να ξεκινήσει γύρω στις 13.00-14.00 η συνεδρίαση, αφού πρώτα εκκαθαριστεί σε χρόνο-ρεκόρ η συνεδρίαση της 27ης Φεβρουαρίου. Και... βλέπουμε!

ΧΑ: Απο παράταση σε... παράταση (update)
Από στιγμή σε στιγμή ξεκινά (...ακόμη) ο χρηματικός διακανονισμός των συναλλαγών, αφού μια ακόμη ”γκάφα” εμπόδισε την πρωινή λειτουργία. Στόχος να ξεκινήσει γύρω στις 13.00-14.00 η συνεδρίαση, αφού πρώτα εκκαθαριστεί σε χρόνο-ρεκόρ η συνεδρίαση της 27ης Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές στο euro2day, ενώ χρηματιστές, τραπεζίτες και λοιποί εμπλεκόμενοι ήταν έτοιμοι από πολύ νωρίς το πρωί, όταν πήγε το προσωπικό ασφαλείας στο σύστημα Τarget (γύρω στις 09.30) διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν ειδοποιηθεί εκείνοι που απαρτίζουν το προσωπικό ασφαλείας στο συνδεδεμένο σύστημα ΕΡΜΗΣ, οπότε και πάλι η διαδικασία δεν μπορούσε να ξεκινήσει!

Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε ότι βρέθηκε λύση και ότι το σύστημα αυτό (που αφορά και την αγορά ομολόγων) θα λειτουργήσει ”από στιγμή σε στιγμή”.

Στη συνέχεια εκτιμάται ότι θα γίνει η εκκαθάριση των χρηματιστηριακών συναλλαγών της περασμένης Τετάρτης σε χρόνο-ρεκόρ (αφού όλοι είναι έτοιμοι) και θα ξεκινήσει η συνεδρίαση, ίσως στις 13.00-14.00, ίσως και αργότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v