Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αγώνας δρόμου για τη συνεδρίαση της Πέμπτης

Αγώνας δρόμου πραγματοποιείται αυτή την ώρα ώστε να λειτουργήσει κανονικά το Χρηματιστήριο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσωπικό ασφαλείας βρίσκεται ήδη στην ΤτΕ και έχει ξεκινήσει την εκκαθάριση.

ΧΑ: Αγώνας δρόμου για τη συνεδρίαση της Πέμπτης
Αγώνας δρόμου πραγματοποιείται αυτή την ώρα ώστε να λειτουργήσει κανονικά το Χρηματιστήριο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσωπικό ασφαλείας βρίσκεται ήδη στην ΤτΕ και έχει ξεκινήσει την εκκαθάριση, ενώ δεν αποκλείεται η συνεδρίαση να ξεκινήσει κατά τις 12.00.

Κυρίαρχη εκτίμηση μεταξύ των άμεσα εμπλεκόμενων αρχών είναι ότι η συνεδρίαση της Πέμπτης θα γίνει κανονικά με το προσωπικό ασφαλείας.

Επί της απεργίας, αξίζει να αναφέρουμε ότι ανακοινώθηκε η απόφαση που την χαρακτηρίζει καταχρηστική. Σε ό,τι αφορά τη θέση που πήραν οι συνδικαλιστές ενώπιον του δικαστηρίου για το θέμα του προσωπικού ασφαλείας (χωρίς το οποίο δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν τα συστήματα της Τ.τ.Ε. που εξυπηρετούν την ΕΧΑΕ), οι πληροφορίες λένε ότι υποστήριξαν πως δεν υπήρξε έγκυρη και με σωστό τρόπο ειδοποίηση εκείνων που θα συμμετείχαν.

Κι ότι δεν υπήρχε πρόθεση των εργαζομένων να… παρανομήσουν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η διοίκηση της ΕΧΑΕ μελετά πυρετωδώς εναλλακτικές λύσεις, ώστε να λειτουργήσει ”σε κάθε περίπτωση ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στην Τ.τ.Ε.” το χρηματιστήριο, στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Σύμφωνα δε με ορισμένες πληροφορίες, έχει βρεθεί κάποια λύση που θα εφαρμοστεί αν γίνει πραγματικότητα το χειρότερο σενάριο και δεν καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της συνεδρίασης της Πέμπτης.

”Το χρηματιστήριο της Αθήνας θα λειτουργήσει αργότερα μέσα στην ημέρα” είπε ο επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων, Σίμος Σπύρου μιλώντας στο πρακτορείο Thomson Financial. Όπως είπε ο ίδιος, αργότερα μέσα στην ημέρα, θα εκδοθεί ανακοίνωση που θα ενημερώνει για το επικείμενο άνοιγμα της αγοράς.

Βασική προϋπόθεση πάντως για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση είναι να πραγματοποιηθεί ο διακανονισμός των χρηματικών συναλλαγών της 27ης Φεβρουάρίου, δηλαδή της προηγούμενης Τετάρτης.

Πίεση πάντως ασκεί σε όλους τους εμπλεκόμενους η αρνητική αίσθηση που έχει δημιουργηθεί στο εξωτερικό για τη λειτουργία της αγοράς μας, το ενδεχόμενο να υπάρξει έντονη πίεση με το άνοιγμα, αλλά και οι φήμες που κυκλοφόρησαν για το ενδεχόμενο να αμφισβητηθούν νομικά κάποιες συναλλαγές που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, καθόσον ο διακανονισμός τους απομακρύνεται απο το προβλεπόμενο ”Τ+3”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v