Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλειστό και σήμερα, τρίτη συνεχή ημέρα, το ΧΑ

Μετά από επικοινωνία με τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και λόγω της συνεχιζόμενης αδυναμίας της Τράπεζας για την πραγματοποίηση του χρηματικού διακανονισμού των χρηματιστηριακών συναλλαγών, ο Πρόεδρος του ΧΑ αποφάσισε να μην ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση.

Κλειστό και σήμερα, τρίτη συνεχή ημέρα, το ΧΑ
Την απόφαση του προέδρου του ΧΑ να μην ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση, μετά από επικοινωνία με τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και λόγω της συνεχιζόμενης αδυναμίας της Τράπεζας για την πραγματοποίηση του χρηματικού διακανονισμού των χρηματιστηριακών συναλλαγών, ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οπως αναφέρεται, με την επανεκκίνηση του χρηματικού διακανονισμού από την Τράπεζα της Ελλάδος, με νεώτερη ανακοίνωση του ΧΑ, θα προσδιοριστεί η έναρξη της συνεδρίασης.

Σε χθεσινές του δηλώσεις από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης τόνισε χαρακτηριστικά: ”Ελπίζω ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα βρει τρόπο να διασφαλίσει αυτό που έχει υποχρέωση, δηλαδή να λειτουργήσουν τα συστήματα πληρωμών στη χώρα. Δεν νοείται να καταρρέουν τα συστήματα πληρωμών στη χώρα, διότι ο νόμος προβλέπει ότι πρέπει να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας”.

ΣΜΕΧΑ: Εξετάζει αγωγές κατά ΤτΕ-ΕΧΑΕ

Τη δυνατότητα συντονισμού αγωγών των μελών του κατά Τράπεζας της Ελλάδος και ΕΧΑΕ εξετάζει ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών, για ζημιές και δυσφήμιση από τη μη λειτουργία και την απαξίωσης της αγοράς του ΧΑ.

Ειδικότερα, ο ΣΜΕΧΑ σε ανακοίνωσή του σημειώνει: ”Το Δ.Σ. του ΣΜΕΧΑ αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίαση της 5/3/2008 να εξετάσει τη δυνατότητα συντονισμού κοινών νομικών ενεργειών (αγωγών) των μελών του ΣΜΕΧΑ εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος και της ΕΧΑΕ για ζημίες και δυσφήμιση που υφίστανται τα μέλη, οι επενδυτές – πελάτες τους και η αγορά στο σύνολό της από τις συνέπειες της μη λειτουργίας και της συνεπακόλουθης απαξίωσης της αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών”.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΕΧΑΕ εξετάζει την πιθανότητα νομικής προσφυγής εναντίον της ΤτΕ για αθέτηση της συμφωνίας σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών με προσωπικό ασφαλείας.

ΣΕΔ: Τεράστια η ζημιά για την οικονομία

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη και έξω από κάθε έννοια δικαίου κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να πρυτανεύσει η λογική και να λειτουργήσει άμεσα η Ελληνική Κεφαλαιαγορά και τα συστήματα πληρωμών με το από το νόμο καθορισμένο προσωπικό ασφαλείας.

Η ζημιά στην οικονομία, αλλά και στην αξιοπιστία της χώρας είναι τεράστια και ο κίνδυνος υποβάθμισης της αγοράς μας από τις ανεπτυγμένες είναι υπαρκτός.

Σε αυτή την κρίσιμη για τις κεφαλαιαγορές συγκυρία, οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι και ειδικότερα οι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος, να σκεφθούν την ζημιά που προκαλείται στη χώρα και στο κοινωνικό σύνολο και να επανεξετάσουν τη στάση τους για τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v