Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤτΕ: Ζητά δικαστική προστασία από την απεργία

Τη δέουσα δικαστική προστασία προκειμένου η απεργιακή κινητοποίηση του προσωπικού της, όπως εκδηλώθηκε, να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική ζήτησε η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Τονίζει ότι η απεργία έγινε εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις.

ΤτΕ: Ζητά δικαστική προστασία από την απεργία
Τη δέουσα δικαστική προστασία προκειμένου η απεργιακή κινητοποίηση του προσωπικού της, όπως εκδηλώθηκε, να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική ζήτησε η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τονίζει ακόμη ότι η απεργία έγινε εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις.

Αναλυτικότερα η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει ότι από το πρωί της Δευτέρας 3.3.2008 αντιμετωπίζει απεργιακή κινητοποίηση του συνόλου του προσωπικού της, η κήρυξη της οποίας έγινε εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις και, ιδίως, ουδεμία προθεσμία προειδοποίησης.

Παρά τον νόμο ομοίως ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Τράπεζας αρνήθηκε και εξακολουθεί να αρνείται τη διάθεση του προβλεπόμενου και συμφωνημένου, για την περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων, προσωπικού ελάχιστης λειτουργίας, με συνέπεια την αδυναμία λειτουργίας όλων των υπηρεσιών της Τράπεζας, ακόμη και όσων έχουν χαρακτηρισθεί ως μεγάλης προτεραιότητας. (Μηχανογραφικό Κέντρο, Συστήματα Πληρωμών, Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων του Δημοσίου, Διαχείριση Διαθεσίμων, κ.α.).

Η Διοίκηση της Τράπεζας από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της απεργίας (με αίτημα μάλιστα που δεν ανάγεται στις αρμοδιότητες της Τράπεζας και δεν είναι αντικειμενικά δυνατόν να αντιμετωπισθεί εκ μέρους της) δεν παρέλειψε κάθε προσπάθεια συναινετικής και καλόπιστης διευθέτησης του προβλήματος το οποίο, ατυχώς, συνοδεύτηκε και από παρακώλυση εισόδου στους χώρους του Ιδρύματος.

Παράλληλα όμως η Τράπεζα ζήτησε τη δέουσα δικαστική προστασία προκειμένου η απεργιακή κινητοποίηση του προσωπικού της, όπως εκδηλώθηκε, να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

Η Διοίκηση της Τράπεζας εκφράζει τη λύπη της για την αναστάτωση που έχει προκληθεί στη διενέργεια των συναλλαγών της, η οποία θίγει τους συναλλασσόμενους με τους φορείς του χρηματοπιστωτικού τομέα και το Δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v