Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλειστή σήμερα η Σοφοκλέους

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Χ.Α. μετά την απόφαση (Α.Π. 8359) του διοικητικού συμβουλίου της ΕΧΑΕ αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η σημερινή συνεδρίαση. Η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Χ.Α.

Κλειστή σήμερα η Σοφοκλέους
Απόφαση για μη πραγματοποίηση της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου έλαβε ο κ. Σπ. Καπράλος, έπειτα και από σχετική απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας.

Ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου οδηγήθηκε στη λήψη της απόφασης δεδομένης της κατά δεύτερη ημέρα απεργίας των εργαζομένων της ΤτΕ - γεγονός που δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση της εκκαθάρισης και του διακανονισμού των χρηματιστηριακών συναλλαγών στις αγορές Αξιών & Παραγώγων του Χ.Α.

Όπως σημείωσε χθες ο κ. Καπράλος, εκκαθάριση και διακανονισμός δεν γίνονται κατά παράβαση των συμφωνηθέντων του Χ.Α. με την ΤτΕ, η οποία έχει αναλάβει την υποχρέωση να λειτουργούν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες ακόμη και με προσωπικό ασφαλείας.

Η λειτουργία του χρηματιστηρίου αναστέλλεται, λοιπόν, ”έως ότου η ΤτΕ μπορέσει να προβεί σε χρηματικό διακανονισμό των συναλλαγών”, αφού κάτι τέτοιο κρίθηκε επιβεβλημένο ”προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την προστασία του επενδυτή”.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Χ.Α.

*** Απόφαση ΕΚ για εξαγορές μεριδίων Α/Κ

Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την αναστολή της εξαγοράς μεριδίων κάθε κατηγορίας αμοιβαίων κεφαλαίων κατά την Τρίτη 4 Μαρτίου 2008 και μέχρις ότου αποκατασταθούν η λειτουργία του Συστήματος Διακανονισμού και Λειτουργίας Εκκαθαρίσεως άϋλων τίτλων, της Ηλεκτρονικής Δευτερογενούς Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ) καθώς και των διατραπεζικών συστημάτων πληρωμών.

*** Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Χ.Α.



Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά την απόφαση (Α.Π. 8359) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΧΑΕ για τη μη πραγματοποίηση της εκκαθάρισης και του διακανονισμού των χρηματιστηριακών συναλλαγών στις αγορές Αξιών & Παραγώγων του ΧΑ, έως ότου η Τράπεζα της Ελλάδος μπορέσει να προβεί σε χρηματικό διακανονισμό των συναλλαγών, και αφού έλαβε υπόψη του, τους σοβαρούς κινδύνους για την ομαλή λειτουργία της αγοράς, αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η σημερινή συνεδρίαση, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την προστασία του επενδυτή.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

*** Ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΧΑΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ (ΕΧΑΕ) σε σημερινή του συνεδρίαση, και αφού έλαβε υπόψη τη συνεχιζόμενη αδυναμία της Τράπεζας της Ελλάδος για την πραγματοποίηση του χρηματικού διακανονισμού των χρηματιστηριακών συναλλαγών, αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η εκκαθάριση και ο διακανονισμός των χρηματιστηριακών συναλλαγών, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στις αγορές Αξιών και Παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μέχρι να αντιμετωπιστεί η ανωτέρω αδυναμία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v