Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τετράωρο blackout στο ΟΑΣΗΣ

Στις 14:45 θα ξεκινήσει η λειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ δεν θα δοθεί παράταση στο ωράριο των συναλλαγών. Η συνεδρίαση του ΧΑ έχει διακοπεί από τις 10.52 λόγω τεχνικού προβλήματος που εμφάνισε το σύστημα ΟΑΣΗΣ.

ΧΑ: Τετράωρο blackout στο ΟΑΣΗΣ
Στις 14:45 θα ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του ΧΑΚ, ενώ δεν θα δοθεί παράταση στο ωράριο των συναλλαγών.

Η συνεδρίαση του ΧΑ έχει διακοπεί από τις 10.52 λόγω τεχνικού προβλήματος που εμφάνισε το σύστημα ΟΑΣΗΣ όσον αφορά στην απεικόνιση των τιμών στους παρόχους πληροφόρησης.

Εν τω μεταξύ, λόγω της απεργίας που σήμερα πραγματοποιείται στην ΤτΕ, δεν τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα Target της τράπεζας με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο χρηματιστηριακός διακανονισμός των συναλλαγών της 27ης Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι έχουν διακοπεί οι συναλλαγές και στην ΗΔΑΤ μετά την επί της ουσίας κατάληψη του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας από εργαζομένους στο πλαίσιο κινητοποιήσεων και 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει για σήμερα.

Εξάλλου η πρεμιέρα των κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Envitec, με κωδικό ΟΑΣΗΣ ”ΕΝΒΙ” και τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης μετοχής 5,30 ευρώ αναβάλλεται για αύριο Τρίτη, 4 Μαρτίου.

---Υποτονικές συναλλαγές και στην OTC αγορά

Υποτονικές συναλλαγές επί των ελληνικών μετοχών πραγματοποιούνται σήμερα και στην Over the Counter αγορά, παρά τα τεχνικά προβλήματα που δεν επιτρέπουν την διενέργεια συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μέχρι τις 14:15, και με βάση τις συναλλαγές που γνωστοποιούνται στο Boat, άλλαξαν χέρια περίπου 500.000 μετοχές της Alpha Bank, 331.000 μετοχές της MIG, 141.000 τίτλοι της Εθνικής και 88.000 μετοχές της Motor Oil.

Στους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τίτλους (Eurobank, OTE, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ) ο όγκος των OTC συναλλαγών μέχρι την ίδια ώρα δεν ξεπερνά τα 30.000 τεμάχια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v