Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ATE: Στα 4€ μειώνει την τιμή η Deutsche Bank

Στα 4 ευρώ ανά μετοχή, από 4,20 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή-στόχο για την Αγροτική Τράπεζα η Deutsche Bank (28/2), διατηρώντας την σύσταση ”hold”, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της τράπεζας στις 4/3. ”Υπό αναθεώρηση” ο τίτλος από Marfin Analysis.

ATE: Στα 4€ μειώνει την τιμή η Deutsche Bank
Στα 4 ευρώ ανά μετοχή, από 4,20 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή-στόχο για την Αγροτική Τράπεζα η Deutsche Bank (28/2), διατηρώντας την σύσταση ”hold”, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της τράπεζας στις 4/3.

Όπως τονίζεται στην έκθεση, η σύσταση ”hold” διατηρείται καθώς ο διεθνής οίκος θεωρεί ότι η τράπεζα πρέπει ”να δείξει την ικανότητά της να εμφανίζει κέρδη κάθε τρίμηνο”.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά πως η ΑΤΕ θα ανακοινώσει μείωση της καθαρής της κερδοφορίας κατά 54% για το δ’ τρίμηνο, στα 29 εκατ. ευρώ, ενώ αναθεωρεί καθοδικά κατά 5% και 4% αντίστοιχα τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη χρήσης του 2008 και 2009.

Εν τω μεταξύ, υπό αναθεώρηση θέτει τον τίτλο η Marfin Analysis από σύσταση ”accumulate”.

Η χρηματιστηριακή έχει προχωρήσει σε μείωση των εκτιμήσεων για τα καθαρά κέρδη κατά 7% περίπου με βάση τις χαμηλότερες προσδοκίες για τα καθαρά έσοδα από τόκους και τα έσοδα από συναλλαγές.

Εάν τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου ευθυγραμμιστούν με τις εκτιμήσεις της Marfin, η χρηματιστηριακή θα προχωρήσει σε υποβάθμιση του τίτλου κατά 7-10% δεδομένου ότι, όπως αναφέρει, κινδυνεύει μεγάλο κομμάτι των εσόδων της τράπεζας.

Η μετοχή της ΑΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 29/2 στα 3,42 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v