Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Προβλέψεις από Marfin και Alpha Fin.

Σταθερές στις συστάσεις τους και τις τιμές στόχους για την Εθνική εμφανίζονται Marfin Analysis και Alpha Finance, σε εκθέσεις τους όπου προβλέπουν ισχυρή αύξηση των καθαρών κερδών της τράπεζας, πάνω από 60% το 2007.

Εθνική: Προβλέψεις από Marfin και Alpha Fin.
Στα 1,628 δισ. ευρώ θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας στη χρήση 2007, εμφανίζοντας αύξηση 64,4% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Marfin Analysis σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση ”buy” με τιμή-στόχο στα 55 ευρώ.

Σε γενικές γραμμές, η χρηματιστηριακή περιμένει διατήρηση των τάσεων που εμφανίστηκαν στο εννεάμηνο, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να εμφανίζουν αύξηση 42,7% σε ετήσια βάση το 2007.

Αύξηση 45,2% εκτιμάται ότι θα εμφανιστεί στα έσοδα της τράπεζας το 2007, στα 3,041 δισ. ευρώ.

Η Marfin σημειώνει ότι θα επικεντρωθεί στα σχόλια της διοίκησης για τις εγχώριες καταθέσεις και τα spreads αλλά και τις προβλέψεις για Τουρκία.

Στα 1,65 δισ. ευρώ προβλέπει τα καθαρά κέρδη της Εθνικής το 2007 η Alpha Finance, αυξημένα κατά 66% σε ετήσια βάση, όπως αναφέρει σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση ”outperform” με στόχο τα 53,9 ευρώ.

Η Alpha Finance περιμένει ισχυρή αύξηση των χορηγήσεων σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται η τράπεζα ενω προβλέπει επίσης αύξηση των λειτουργικών δαπανών και των επισφαλειών λόγω της ταχείας ανάπτυξης της τράπεζας στην Τουρκία και τις περιφερειακές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v