Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: ”Αδύναμα τα αποτελέσματα” λέει η Citi

Τα καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε η Motor Oil για το δ’ τρίμηνο ”ευθυγραμμίστηκαν” με το consensus, φέρνοντας τα καθαρά κέρδη για την χρήση του 2007 στα 150 εκατ. ευρώ, ωστόσο, προσαρμοσμένη για τα κέρδη από τα αποθέματα, η καθαρή κερδοφορία της εταιρείας ήταν απογοητευτική, αναφέρει η Citi.

Motor Oil: ”Αδύναμα τα αποτελέσματα” λέει η Citi
Τα καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε η Motor Oil για το δ’ τρίμηνο ”ευθυγραμμίστηκαν” με το consensus, φέρνοντας τα καθαρά κέρδη για την χρήση του 2007 στα 150 εκατ. ευρώ, ωστόσο, προσαρμοσμένη για τα κέρδη από τα αποθέματα, η καθαρή κερδοφορία της εταιρείας ήταν απογοητευτική, αναφέρει η Citi σε έκθεσή της στις 28/2.

Ο διεθνής οίκος, ο οποίος διατηρεί την τιμή-στόχο των 17 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση ”buy” για την Motor Oil, σημειώνει παράλληλα πως το μέρισμα 1,2 ευρώ ανά μετοχή που προτείνεται είναι ανάλογο των προσδοκιών, κρίνεται όμως θετικό.

Μεταξύ άλλων, η Citi σημειώνει πως η μετοχή κινδυνεύει να μετατραπεί σε ”παγίδα αποτίμησης”, καθώς η σημαντική αξία του ενεργητικού διύλισης ”υπονομεύεται” από τα ”χωρίς έμπνευση” αποτελέσματα και την έλλειψη αποδείξεων ότι οι μετοχές της Motor Oil είναι ”εξοπλισμένες” για θετικές μακροοικονομικές τάσεις.

Επισημαίνει παράλληλα πως η υπεραπόδοση της μετοχής φαίνεται μάλλον απίθανη αν δεν υπάρξει θετικό momentum στην καθαρή κερδοφορία της τρέχουσας χρήσης.

Η Citi κάνει λόγο επίσης για ”αδύναμο ξεκίνημα” στο α’ τρίμηνο, το οποίο όμως είναι πλέον ιδιαίτερα ισχυρό, λόγω των περιορισμένων προμηθειών και της αυξημένης ζήτησης για προϊόντα διύλισης.

Ο διεθνής οίκος τονίζει ότι παραμένει αισιόδοξος για την Motor Oil.

Η μετοχή της Motor Oil ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου στα 13,76 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v