Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΡΒ: Ισχυρή αγοραστική ευκαιρία λέει η D.B.

Δεν υπάρχει ”συσχέτιση” μεταξύ της Marfin Popular Bank και της Τράπεζας Κύπρου, τονίζει η Deutsche Bank σε έκθεση (28/2) για την MPB στην οποία διατηρεί την τιμή–στόχο των 12 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

ΜΡΒ: Ισχυρή αγοραστική ευκαιρία λέει η D.B.
Δεν υπάρχει ”συσχέτιση” μεταξύ της Marfin Popular Bank και της Τράπεζας Κύπρου, τονίζει η Deutsche Bank σε έκθεση (28/2) για την MPB, στην οποία διατηρεί την τιμή–στόχο των 12 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

Παράλληλα τονίζει ότι η μετοχή της MPB αποτελεί ισχυρή αγοραστική ευκαιρία.

O διεθνής οίκος επισημαίνει ότι η Τράπεζα Κύπρου προέβλεψε πως η είσοδος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη ζώνη του ευρώ θα επιδράσει αρνητικά στα καθαρά έσοδα από τόκους της και στα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες και ως εκ τούτου μέρος της αγοράς θεώρησε ότι θα επηρεαστεί και η MPB.

Ωστόσο, η Deutsche Bank εκτιμά ότι αυτή η υπόθεση δεν είναι ακριβής για τρεις λόγους:

Πρώτον, διότι η MPB έχει ήδη συμπεριλάβει στο business plan που δημοσίευσε τον Νοέμβριο του 2007 τις όποιες αρνητικές επιδράσεις.

Δεύτερον, διότι οι επιπτώσεις θα είναι μικρότερες για την MPB καθώς το 50% των κερδών της τράπεζας προέρχεται από την αγορά της Κύπρου έναντι 80% για την Τράπεζα Κύπρου.

Τρίτον, διότι η MPB δεν σκοπεύει να εισέλθει σε ”πόλεμο” για τις καταθέσεις, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, ενώ η Κύπρου θα υποφέρει (suffer) από τον ανταγωνισμό στο κομμάτι των καταθέσεων.

Αναφέρει επίσης ότι η σύσταση ”buy” που υιοθετεί για την τράπεζα στηρίζεται στις εκτιμήσεις για ισχυρή αύξηση των EPS (της τάξης του 23% ετησίως την περίοδο 2007-09) λόγω της ”εξάπλωσης” στην εγχώρια αγορά και της ηγετικής θέσης στην Κύπρο.

Σε όρους αποτίμησης και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Deutsche Bank, η MPB διαπραγματεύεται 1,3 φορά τη λογιστική αξία της, ήτοι ανάλογα με τις βρετανικές τράπεζες.

Αναφορικά με τους ”κινδύνους”, επισημαίνει την ενδεχόμενη αύξηση κεφαλαίου αλλά και την πιθανότητα να μην υπάρξουν ευκαιρίες cross – selling με τη MIG.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v