Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Πως σχολίασαν τα μεγέθη HSBC, Citi, Proton

Την βελτίωση των μεικτών περιθωρίων κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου προβάλλουν τόσο η HSBC όσο και η Citi ως τον ”παράγοντα” που έδωσε ώθηση στα μεγέθη του β’ τριμήνου της Jumbo. Μείωση στην τιμή - στόχο από Proton.

Jumbo: Πως σχολίασαν τα μεγέθη HSBC, Citi, Proton
Την βελτίωση των μεικτών περιθωρίων κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου προβάλλουν τόσο η HSBC όσο και η Citi ως τον ”παράγοντα” που έδωσε ώθηση στα μεγέθη του β’ τριμήνου της Jumbo. Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη λέει η Proton, που μειώνει στα 27,2 ευρώ την τιμή - στόχο.

Πιο αναλυτικά:

Η Jumbo ανακοίνωσε για μια ακόμα φορά ”ακαταμάχητα” αποτελέσματα, διατηρώντας το ανοδικό της momentum, σχολιάζει η HSBC, η οποία διατηρεί την σύσταση ”overweight” και την τιμή-στόχο των 29,5 ευρώ ανά μετοχή.

Η χρηματιστηριακή εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για τα υψηλότερα του αναμενόμενου μεικτά περιθώρια, τα οποία αντιστάθμισαν την επιδείνωση της λειτουργικής της αποδοτικότητας κατά το β’ τρίμηνο.

Σημειώνει παράλληλα πως οι ισχυρές επιδώσεις της Jumbo κατά το β’ τρίμηνο, ενισχύουν την ”ορατότητα” για τα μεγέθη του συνόλου της χρήσης. Εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη και οι πωλήσεις του ομίλου θα διαμορφωθούν στα 86 εκατ. ευρώ (+27%) και 412 εκατ. ευρώ (+20%) αντίστοιχα.

Η Citi από την πλευρά της, στο Greek Filter με ημερομηνία 26/2, σημειώνει ότι τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε ήδη εκδώσει η διοίκηση της εταιρείας για τα μεγέθη του β’ τριμήνου.

Στα θετικά εντάσσει την αύξηση του περιθωρίου των EBITDA στο β’ τρίμηνο, ενώ ως αρνητικά ”βλέπει” το γεγονός ότι δεν αναμένεται άνοιγμα νέων καταστημάτων μέχρι τον Ιούνιο του 2008, καθώς και την δέσμευση της διοίκησης για άνοιγμα 3 νέων καταστημάτων το 2009 και 4 το 2010.

Ως αποτέλεσμα αυτού, εκτιμά πως υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης κατά 5-10% των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της Jumbo το 2008-2010.

Στα 27,2 ευρώ μειώνει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Jumbo η Proton σε έκθεση (26/02) διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”outperform”.

Η μείωση στην τιμή - στόχο αποδίδεται στις συντηρητικότερες εκτιμήσεις για την αποτίμηση της εταιρίας. Ωστόσο το περιθώριο ανόδου βρίσκεται στο 44,7%.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει υψηλότερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα της Jumbo επισημαίνοντας πως η στρατηγική της εταιρίας φαίνεται να ξεδιπλώνεται καλά έως τώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v