Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Αρχικές συζητήσεις με ISE για κοινό δείκτη

Αρχικές συζητήσεις και καμία οριστική συμφωνία δεν υφίσταται όσον αφορά στη δημιουργία κοινού χρηματιστηριακού δείκτη μεταξύ των χρηματιστηρίων της Αθήνας, της Κωνσταντινούπολης και του Καΐρου. Παράταση στην έναρξη εργασιών της Societe Generale ως remote member. Τέσσερις στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για το χρηματιστήριο της Σλοβενίας.

ΕΧΑΕ: Αρχικές συζητήσεις με ISE για κοινό δείκτη
Αρχικές συζητήσεις και καμία οριστική συμφωνία δεν υφίσταται όσον αφορά στη δημιουργία κοινού χρηματιστηριακού δείκτη μεταξύ των χρηματιστηρίων της Αθήνας, της Κωνσταντινούπολης και του Καΐρου.

Αυτό δήλωσαν στο euro2day εκπρόσωποι του ΧΑ, διευκρινίζοντας ότι οι σχετικές συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης (Istanbul Stock Exchange) βρισκόταν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε εδώ.

Υπήρξαν, σημειώνουν τα ίδια στελέχη, συζητήσεις γενικές για το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός τέτοιου δείκτη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των σχετικών διαδικασιών.

Εν τω μεταξύ, παράταση έως τις πρώτες μέρες του Μαρτίου έλαβε η έναρξη εργασιών της Societe Generale ως remote member στο ΧΑ κατόπιν αιτήματος της ίδιας της εταιρίας.

Σε πρώτη φάση, η εταιρία θα δραστηριοποιηθεί μόνο στην αγορά αξιών ενώ η πραγματοποίηση συναλλαγών στα παράγωγα θα γίνει αργότερα.

Σχετικά με τη διεκδίκηση του 64,15% του χρηματιστηρίου της Λιουμπλιάνα, εκπρόσωποι του τελευταίου ανέφεραν στο euro2day ότι εχθές αποφασίστηκε πώς στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα προχωρήσουν τέσσερις από τους 7 συνολικά υποψηφίους, χωρίς ωστόσο να δώσουν τα ονόματα των προκριθέντων στη δημοσιότητα.

Το χρηματιστήριο της Πολωνίας ανακοίνωσε πως έχει περάσει στη δεύτερη φάση, ενώ από την ΕΧΑΕ δεν έχουν γίνει ακόμη σχετικές ανακοινώσεις.

Να σημειωθεί τέλος πως τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα χρήσης 2007 της ΕΧΑΕ, τα οποία αναμένεται να είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v