Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΡΒ: Πως σχολιάζουν οι αναλυτές τα μεγέθη ’07

Στα ισχυρά έσοδα από τις βασικές δραστηριότητες, στην αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους, στην αναδιοργάνωση της διοικητικής ομάδας, αλλά και στα όσα ελέχθησαν κατά τη διάρκεια του conference call εστιάζουν οι αναλυτές, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα χρήσης 2007 που ανακοίνωσε η Marfin Popular Bank.

ΜΡΒ: Πως σχολιάζουν οι αναλυτές τα μεγέθη ’07
Στα ισχυρά έσοδα από τις βασικές δραστηριότητες, στην αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους, στην αναδιοργάνωση της διοικητικής ομάδας, αλλά και στα όσα ελέχθησαν κατά τη διάρκεια του conference call εστιάζουν οι αναλυτές, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα χρήσης 2007 που ανακοίνωσε η Marfin Popular Bank.

Πιο αναλυτικά:

---Deutsche Bank

Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Marfin Popular Bank η Deutsche Bank σε έκθεση (14/02), στην οποία διατηρεί την τιμή - στόχο των 12 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

Δεδομένης της υποχώρησης της τιμής της μετοχής τα αποτελέσματα της τράπεζας θα πρέπει να ”καθησυχάσουν” την αγορά για τα θεμελιώδη (fundamentals) του ομίλου της MPB αναφέρει η Deutsche Bank.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι αναμένει ισχυρή άνοδο των κερδών ανά μετοχή, σε μέσο ετήσιο όρο 35% για την περίοδο 2007-2010.

---Alpha Finance

Καλά χαρακτηρίζει η Alpha Finance τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Marfin Popular Bank για την χρήση του 2007, σημειώνοντας πως ήταν υψηλότερα των προβλέψεων της χρηματιστηριακής, λόγω των υψηλότερων του αναμενόμενου καθαρών εσόδων από τόκους και των χαμηλότερων προβλέψεων για επισφάλειες.

Η χρηματιστηριακή θεωρεί θετική την ισχυρή αύξηση που εμφάνισαν τα έσοδα από τις κύριες δραστηριότητες της τράπεζας, τονίζοντας πως η ΜΡΒ αναπτύσσεται ταχύτερα απ’ ότι το σύστημα στην Ελλάδα και πως αυξάνεται το μερίδιό της στην αγορά της Κύπρου, ενώ σημειώνει πως οι διεθνείς δραστηριότητες της τράπεζας έχουν ακόμα μικρή συνεισφορά στα μεγέθη της ΜΡΒ.

Στα αρνητικά, η Alpha Finance αναφέρει ότι τα spreads στις καταθέσεις στην ελληνική αγορά έχουν μειωθεί, λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού.

---Εθνική –Π&Κ

Στα 10,5 ευρώ από 10,9 ευρώ προηγουμένως θέτει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Marfin Popular Bank η Εθνική – P&K σε έκθεση (15/02) διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”Overweight”.

Η χρηματιστηριακή συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στο μοντέλο αποτίμησης τα αυξημένα κόστη της MPB λόγω της ”επιθετικής πολιτικής” που υιοθετεί η τράπεζα σε ό,τι αφορά το άνοιγμα νέων καταστημάτων.

Αναφορικά με τις διοικητικές αλλαγές χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη την ανάληψη της προεδρίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας από τον κ. Andrea Monetta.

Η νέα τιμή – στόχος συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 51,7%.

---Eurobank Sec.

Οριακά χαμηλότερα του consensus, όσον αφορά τα έσοδα από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες, διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα της Marfin Popular Bank, όπως αναφέρει η Eurobank Sec, η οποία σημειώνει πως τα καθαρά έσοδα από τόκους εμφανίζονται 1% υψηλότερα του consensus και τα έσοδα από προμήθειες 2% χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

---HSBC

Η HSBC σημειώνει πως τα καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε η τράπεζα για την χρήση του 2007, αν και αυξημένα κατά 130%, ήταν 5% χαμηλότερα των προβλέψεων της χρηματιστηριακής, λόγω έκτακτων εξόδων, ενώ και το μέρισμα που θα διανεμηθεί είναι χαμηλότερο των προβλέψεων.

Αναφερόμενη στα όσα ελέχθησαν κατά τη διάρκεια του conference call, η HSBC χαρακτηρίζει ως υπερβολικά φιλόδοξους τους στόχους που έχουν τεθεί για μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των RWA (risk weighted asets)κατά 40% το 2007-2010, για συνολική κεφαλαιακή επάρκεια στο 11% το 2010 (έναντι 11,2% το 2007) και για διαμόρφωση του Tier 1 στο 8,5% (έναντι 9,1% στα τέλη του 2007), δεδομένων και των σχεδίων της ΜΡΒ για διατήρηση διανομής μερίσματος 50%.

--- Proton Securities

Η Proton Securities αναφέρει ότι τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα επιβάρυναν τα καθαρά κέρδη της ΜΡΒ. Όσον αφορά τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια του conference call, η χρηματιστηριακή, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, σημειώνει πως εάν η ΜΡΒ ξεπεράσει τους στόχους που έχει θέσει στο επιχειρησιακό της σχέδιο, τότε μια αύξηση κεφαλαίου ενδέχεται θα θεωρηθεί απαραίτητη κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v