Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Διχάζουν τους αναλυτές τα αποτελέσματα

Διχάζουν τους αναλυτές τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ, καθώς μερίδα αναλυτών χαιρετίζει τη βελτίωση των καθαρών κερδών, ενώ αρκετοί εστιάζουν στο ότι δεν υπήρξε η απαιτούμενη για αισιοδοξία λειτουργική κερδοφορία και επισημαίνουν ότι η άνοδος προήλθε από τα αποθέματα. Περικοπή τιμή στόχους από την Credit Suisse.

ΕΛΠΕ: Διχάζουν τους αναλυτές τα αποτελέσματα
Διχάζουν τους αναλυτές τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ, καθώς μερίδα αναλυτών χαιρετίζει τη βελτίωση των καθαρών κερδών, ενώ αρκετοί εστιάζουν στο ότι δεν υπήρξε η απαιτούμενη για αισιοδοξία λειτουργική κερδοφορία και επισημαίνουν ότι η άνοδος προήλθε από τα αποθέματα.

Σε μείωση της τιμής στόχου για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων από τα 11,8 στα 11,3 ευρώ προχωρά η Credit Suisse, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2007, διατηρώντας τη σύσταση ”underperform”. Όπως αναφέρει ο οίκος, όλα τα τμήματα της εταιρίας υποαπέδωσαν έναντι των εκτιμήσεών της, αν και οι μεγαλύτερες απώλειες εντοπίζονται στην διύλιση, εξέλιξη που αποδίδεται στα χαμηλότερα περιθώρια κέρδους και στην αύξηση του κόστους του αργού.

Τα αποτελέσματα ήταν συνολικά κατώτερα των εκτιμήσεων και ο οίκος προχωρά σε περικοπή των εκτιμήσεών του για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας κατά 12% για το 2008 και κατά 10% για το 2009. Η Credit Suisse αναμένει την παρουσίαση της στρατηγικής, όπου θα φανούν και τα σχέδια του νέου CEO. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο πρωινό report, δεν προβλέπεται να υπάρξει σημαντική αλλαγή σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό.

”Εξαιρετικά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ η Εθνική P&K, αποδίδοντας τις καλές ετήσιες επιδόσεις στο δ΄ τρίμηνο, ενώ ”καλύτερα του αναμενόμενου” κρίνονται από την Proton τα αποτελέσματα της εταιρίας, ενώ έμφαση δίνεται στην κερδοφορία, λόγω των κερδών από αποθέματα.

”Ικανοποιητικά” είναι τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ, αναφέρει η Alpha Finance, επισημαίνοντας την άνοδο των EBITDA κατά 23% και την τόνωση των κερδών από αποθέματα.

Αντίθετα, ”φτωχά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου η HSBC, αφού εξαιρέσει τα κέρδη από τα αποθέματα. Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει ο οίκος, τα EBITDA τα οποία στο δ΄ τρίμηνο σημείωσαν αύξηση 149% έως τα 173 εκατ. ευρώ, θα εμφάνιζαν κάμψη της τάξης του 23% αν δεν υπολογίζονταν τα σημαντικά αυξημένα κέρδη από αποθέματα στο τελευταίο αυτό τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v