Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Πιστοληπτική αναβάθμιση από την S&P

Σε πιστοληπτική αναβάθμιση της Alpha Bank σε ”Α-” από ”ΒΒΒ+” προχώρησε ο οίκος Standard & Poor’s, ”λόγω της επιτυχημένης στρατηγικής της” όπως αναφέρει.

Alpha Bank: Πιστοληπτική αναβάθμιση από την S&P
Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Alpha Bank σε ”Α-” από ”ΒΒΒ+” προχώρησε ο οίκος Standard & Poor’s, ”λόγω της επιτυχημένης στρατηγικής της” όπως αναφέρει.

Ο οίκος επιβεβαιώνει επίσης τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση ”Α-2” και το θετικό outlook για την τράπεζα.

”Η αναβάθμιση αποτελεί αναγνώριση της επιτυχούς εφαρμογής του στρατηγικού πλάνου της Alpha Bank, κάτι που έχει οδηγήσει σε ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, μεγαλύτερη διασπορά δραστηριοτήτων, βελτιωμένη γεωγραφική διασπορά μέσω επέκτασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σε συνδυασμό με ισχυρά και διατηρήσιμα αποτελέσματα που υπερβαίνουν τις αρχικές προσδοκίες”, σημειώνει η αναλύτρια της S&P, Elena Iparraquirre.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ”αν και η S&Ρ εκτιμά ότι υπάρχει περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης στις πρακτικές διαχείρισης ρίσκου, η αναβάθμιση αντανακλά επίσης την πρόοδο της τράπεζας στη μείωση των προβληματικών δανείων και τη διατήρηση της ποιότητας της τρέχουσας παραγωγής”.

”Περιμένουμε από την Alpha Bank να εμμείνει στον τρέχοντα στρατηγικό σχεδιασμό, αλλά να μετριάσει τα αναπτυξιακά της πλάνα αν χρειαστεί λόγω της επιδείνωσης στις οικονομικές προσδοκίες ή την διατήρηση πιέσεων στις κεφαλαιαγορές”, σχολιάζει η κ. Iparraquire.

Πειραιώς: Αναβάθμιση προοπτικών από την S&P

Σε αναβάθμιση των προοπτικών (outlook) της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε η S&P επιβεβαιώνοντας παράλληλα την αξιολόγηση ”BBB+/A-2”.

Η αναβάθμιση αντανακλά τη συνεχή βελτίωση του χρηματοοικονομικού προφίλ της τράπεζας με την ισχυρή λειτουργική απόδοση επισημαίνει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης.

Οι αξιολογήσεις αντανακλούν την καλή θέση της Πειραιώς στην αγορά, την υγιή κερδοφορία αλλά και την επιτυχημένη επεκτατική στρατηγική προσθέτει στην ανακοίνωσή της η S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v