Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Κάλυψη με ”Οutperform” από Alpha Finance

Με τιμή-στόχο τα 7,78 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση ”outperform medium risk” ξεκινά κάλυψη για την ΕΥΑΘ η Alpha Finance, με έκθεσή της στις 11/2. Η χρηματιστηριακή θεωρεί την ΕΥΑΘ ως ”αγοραστική ευκαιρία”, σημειώνοντας πως η αποτίμησή της θα μπορούσε να φθάσει και τα 11,7 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΥΑΘ: Κάλυψη με ”Οutperform” από Alpha Finance
Με τιμή-στόχο τα 7,78 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση ”outperform medium risk” ξεκινά κάλυψη για την ΕΥΑΘ η Alpha Finance, με έκθεσή της στις 11/2.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, στην έκθεσή της με τίτλο ”Additional value is yet to come”, η τιμή στόχος που δίδεται υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 18% από τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς.

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η ΕΥΑΘ, με βάση το νέο της επιχειρησιακό σχέδιο, προσφέρει και σταθερά αυξανόμενες ταμειακές ροές σε ένα ”δύσκολο” περιβάλλον αλλά και ένα σημαντικό περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς.

Επιπλέον, θα μπορούσε μελλοντικά να ”αποκαλυφθεί” σημαντική αξία, εάν η εταιρεία προχωρήσει στην εφαρμογή κάποιων απλών και ”εύκολων” στρατηγικών, κάτι που θα αύξανε την αποτίμηση της Alpha Finance για την ΕΥΑΘ στα 11,7 ευρώ ανά μετοχή.

Η επιθετική τιμολογιακή πολιτική, η επέκταση της πελατειακής βάσης, η αυξημένη ζήτηση για νερό και η επιτυχημένη διαχείριση της εταιρείας, αποτελούν τους βασικούς λόγους που προσδίδουν αξία στην μετοχή, τονίζει η χρηματιστηριακή, σημειώνοντας πως καταλύτες όπως η επέκταση σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς ενισχύουν ακόμα περισσότερο το outlook της ΕΥΑΘ.

Η Alpha Finance θεωρεί την ΕΥΑΘ ”αγοραστική ευκαιρία”, όχι μόνο για τους επενδυτές που αποφεύγουν τον κίνδυνο, αλλά και για διορατικούς επενδυτές που συμμερίζονται την άποψη του προέδρου της Dow Chemical, ότι ”το νερό είναι το …πετρέλαιο του 21ου αιώνα”.

Η μετοχή της ΕΥΑΘ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 11ης Φεβρουαρίου στα 6,70 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v