Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3Ε: ”Μάλλον μέτριο” outlook to ’08 βλέπει η C.S.

Οι αναδυόμενες αγορές θα είναι αυτές που για μια ακόμα φορά θα δώσουν ώθηση στις πωλήσεις της Coca Cola 3E τόσο το δ’ τρίμηνο όσο και για το σύνολο της χρήσης του 2007, ενώ τα πράγματα θα δυσκολέψουν το 2008, σύμφωνα με την Credit Suisse

3Ε: ”Μάλλον μέτριο” outlook to ’08 βλέπει η C.S.
Οι αναδυόμενες αγορές θα είναι αυτές που για μια ακόμα φορά θα δώσουν ώθηση στις πωλήσεις της Coca Cola 3E τόσο το δ’ τρίμηνο όσο και για το σύνολο της χρήσης του 2007, κατά το οποίο εκτιμάται πως η εταιρεία θα υπερβεί κατά τι το guidance για κέρδη ανά μετοχή 1,27 ευρώ (+20%), σύμφωνα με την Credit Suisse (8/2).

Ο διεθνής οίκος εκτιμά πως η επιτυχία του Coke Zero στις αγορές στις οποίες δραστηροποιείται η εταιρεία, η καινοτομία στο non-CSD χαρτοφυλάκιό της καθώς και η συνεχιζόμενη ενίσχυσή της στην αγορά της Ρωσίας, θα αποτελούν τα βασικά ”θέματα” στα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου.

Το 2008 ωστόσο, η Credit Suisse εκτιμά πως θα είναι μια πιο δύσκολη χρονιά, καθώς εντείνονται οι πληθωριστικές πιέσεις σε αρκετές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στις οποίες έχει έκθεση η Coca Cola 3E.

Θεωρεί πως το outlook του 2008 σε αυτή τη φάση είναι μάλλον μέτριο, με την επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης του οργανικού όγκου να θεωρείται σχεδόν βέβαιη (για το 2007 αναμένεται αύξησή του κατά 13%).

Όσον αφορά την αποτίμηση της εταιρείας, η Credit Suisse αναφέρει πως διαπραγματεύεται με premium 10% σε επίπεδο EV/EBITDA και 20% σε επίπεδο Ρ/Ε, σε σχέση με τις ανταγωνίστριες παγκόσμιες εταιρείες εμφιάλωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v