Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: ”Οverweight” για ελληνικές τράπεζες

Απαισιόδοξη για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο δηλώνει η Citigroup, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 1 Φεβρουαρίου, όπου προειδοποιεί για αύξηση των επισφαλών δανείων. Ωστόσο διαχωρίζει τη θέση της για τις ελληνικές τράπεζες, για τις οποίες διατηρεί σύσταση ”overweight”. Top picks οι Εθνική και Κύπρου.

Citigroup: ”Οverweight” για ελληνικές τράπεζες
Απαισιόδοξη για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο δηλώνει η Citigroup, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 1 Φεβρουαρίου, όπου προειδοποιεί για αύξηση των επισφαλών δανείων. Ωστόσο διαχωρίζει τη θέση της για τις ελληνικές τράπεζες, για τις οποίες διατηρεί σύσταση ”overweight” ενώ συγκαταλέγει τις Εθνική και Τράπεζα Κύπρου στις κορυφαίες της επιλογές.

Ειδικότερα, ο οίκος σημειώνει πως εκτός από την θολή εικόνα στον τομές του κοινοπρακτικού δανεισμού, την πτωτική τροχιά των αγορών, το ενδεχόμενο περαιτέρω διαγραφων ενεργητικού και τις πιέσεις στο μέτωπο των χρηματοδοτήσεων, ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος ενδέχεται να αντιμετωπίζει και επιδείνωση της εταιρικής πιστωτικής ποιότητας.

Όπως αναφέρει η Citi, μια πιθανή επιστροφή στα ανώτατα επίπεδα εταιρικών επισφαλών δανείων, που έχουν καταγραφεί την περίοδο 2002-3, θα πλήξει τα κέρδη των τραπεζών κατά 10% περίπου, με την κερδοφορία πολλών τραπεζών να υποχωρούν κατά 15% (Hypo Real Estate, Danske Bank, Fortis, Nordea, RBS, Commerzbank, Anglo Irish, BCP, Banco Populare, AIB).

Στο πλαίσιο αυτό, η Citi επαναδιατυπώνει την απαισιόδοξη στάση της για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο διατηρώντας σύσταση ”underweight” για Ισπανία, Αγγλία, Ιρλανδία, Γαλλία και Γερμανία.

Ωστόσο, διαχωρίζει η στάση της για τις τράπεζες Ελλάδας, Κύπρου και Ιταλίας, για τις οποίες δηλώνει πως είναι ”πιο ενθουσιώδης” (much keener) και διατηρεί σύσταση ”overweight”.

Ειδικότερα, στις κορυφαίες επιλογές της ”φιγουράρουν” οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας (buy με τιμή-στόχο στα 55 ευρώ) και Τράπεζα Κύπρου (buy με στόχο τα 17 ευρώ), μαζί με τις Danske, Intesa Sanpaolo, Julius Baer, KBC Holding, Lloyds TSB και Santander.

Η Citi συστήνει να αποφευχθούν τοποθετήσεις στις Banco Sabadell, Bank of Ireland, Bankinter, Barclays, Credit Agricole, Deutsche Bank, Hypo Real Estate, Natixis, Nordea και RBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v