Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΝ.Α.: Παρουσιάστηκαν στην ΕΘΕ οι 3 εταιρίες

Εντός του πρώτου 15νθημέρου του Φεβρουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πρώτες 3 εισαγωγές εταιριών στην εναλλακτική αγορά του Χ.Α.

ΕΝ.Α.: Παρουσιάστηκαν στην ΕΘΕ οι 3 εταιρίες
Εντός του πρώτου 15νθημέρου του Φεβρουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πρώτες 3 εισαγωγές εταιριών στην εναλλακτική αγορά του Χ.Α.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των εταιριών αυτών (Mediterra, Envitec, E Net) στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, όπου εκπρόσωποι της διοίκησης των επιχειρήσεων παρουσίασαν τα βασικά μεγέθη τους αλλά και τους στόχους και τις προοπτικές τους.

Η εταιρία Mediterra αποσκοπεί στην άντληση 2.120.000 ευρώ, διαθέτοντας 15% του κεφαλαίου της προκειμένου να επιτευχθεί και η διασπορά του 10%.

Στους στόχους της εταιρίας περιλαμβάνεται η κεφαλαιοποίηση του εμπορικού σήματος Mastiha Shop στην Ελλάδα αλλά και η εδραίωσή της στο εξωτερικό, η αύξηση των σημείων πώλησης, η ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς με την εισαγωγή νέων προϊόντων σε αυτή (200 προϊόντα αναμένεται να διοχετευτούν στην αγορά τη χρονιά αυτή) αλλά και η επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης των εξαγωγών της.

Επίσης, για το 2008 βρίσκονται σε εξέλιξη προπαρασκευαστικές εργασίες για την ίδρυση καταστημάτων στη Γαλλία (Παρίσι) και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμβουλοι της εταιρίας είναι η Grant Thornton και Τράπεζα Αττικής.

Η εταιρία Envitec είναι η μοναδική επιχείρηση που μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στον τομέα λειτουργία εργοστασίων ανακύκλωσης στην Ελλάδα, ενώ αναλαμβάνει και μελέτες κατασκευής λειτουργίας έργων προστασίας του περιβάλλοντος.

Το 2000 η Envitec εισήλθε στην αγορά αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

Στόχοι της είναι το αυξημένο μερίδιο σε έργα κατασκευής περιβαλλοντικών εγκαταστάσεων, η επέκταση των δραστηριοτήτων στις ήπιες μορφές ενέργειας μέσω θυγατρικών εταιριών αλλά και η επέκτασή της στο εξωτερικό.

Η διασπορά του 10% θα επιτευχθεί με ιδιωτική τοποθέτηση πριν από την εισαγωγή της στην ΕΝ.Α (σήμερα η διασπορά της ανέρχεται στο 8,53%).

Σύμβουλος της εταιρίας είναι η Κύκλος Χρηματιστηριακή.

Την εταιρία Ε ΝΕΤ παρουσίασε στην ΕΘΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αυτής κ. Ι. Μίχος.

Η εταιρία δραστηριοποιείται στον κλάδο της πληροφορικής (εφαρμογές λογισμικού και ανάπτυξη της βάσης δεδομένων).

Κατέχει σημαντικά μερίδια αγοράς στις κατηγορίες προϊόντων ενημέρωσης μέσω Διαδικτύου και λογιστές φοροτεχνικούς, αλλά και σε προϊόντα που αφορούν σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Η περαιτέρω ανάπτυξή της στην Ελλάδα όπως και η σταδιακή προσέγγιση αγορών του εξωτερικού περιλαμβάνονται στους στόχους της.

Η εταιρία θα διαθέσει με ιδιωτική τοποθέτηση 560.000 νέες μετοχές κι έτσι ο συνολικός αριθμός των μετοχών της κατά την είσοδό της στην Ε.ΝΑ θα ανέρχεται σε 587.720 τίτλους. Σύμβουλος έκδοσης είναι η Τράπεζα Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v