Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Στόχος εξαγοράς από NYSE (update)

Τα Χρηματιστήρια Αθήνας και Βαρσοβίας αναφέρει ως πιθανούς στόχους εξαγοράς ο αντιπρόεδρος του NYSE-Euronext, Jean Francois Theodore, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg από το Νταβός της Ελβετίας. Πως σχολιάζει τις εξελίξεις ο Σπ. Καπράλος.

ΕΧΑΕ: Στόχος εξαγοράς από NYSE (update)
Τα Χρηματιστήρια Αθήνας και Βαρσοβίας αναφέρει ως πιθανούς στόχους εξαγοράς ο αντιπρόεδρος του NYSE-Euronext, Jean Francois Theodore, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg από το Νταβός της Ελβετίας.

Το NYSE-Euronext εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγορών για να επεκταθεί στις αγορές της ανατολικής και νότιας Ευρώπης, σημείωσε ο κ. Theodore. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι πιθανοί στόχοι εξαγοράς είναι τα Χρηματιστήρια Αθήνας και Βαρσοβίας, αν και εξήγησε πως ”ακόμη δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση”.

Ωστόσο, όπως δήλωσε, το Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας χρησιμοποιεί ήδη τα ίδια συστήματα με το NYSE-Euronext.

*** Πως σχολιάζει ο Σπ. Καπράλος

Η μετοχή της ΕΧΑΕ παρουσιάζει αυτή τη στιγμή άνοδο 17%. Σε ερώτηση του euro2day.gr ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σπύρος Καπράλος δήλωσε ότι η άνοδος της μετοχής είχε αφορμή τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του NYSE στο Bloomberg από το Νταβός ότι ως πιθανούς στόχους εξαγοράς από το NYSE-Euronext βλέπει τα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Βαρσοβίας.

”Να επαναλάβω ότι εμείς συζητάμε με πολλά χρηματιστήρια μεγάλα και μικρά, όπως άλλωστε όλοι στο χώρο. Ως προς το ενδεχόμενο εξαγοράς μας δεν έχουμε κάνει καμία συζήτηση και δεν έχουμε βολιδοσκοπηθεί από το NYSE-Euronext”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v