Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Στις ”επιλογές-κλειδιά” η ΜΡΒ

Σε ”προσθήκη” της Marfin Popular Bank ως ”βασική αγορά” προχωρά η Citigroup, σε έκθεσή της για την πορεία του ελληνικού τραπεζικού κλάδου στις 18/1. Η υποαπόδοση της μετοχής και οι προθέσεις του Ντουμπάι τονώνουν την αισιοδοξία του οίκου.

Citi: Στις ”επιλογές-κλειδιά” η ΜΡΒ
Σε ”προσθήκη” της Marfin Popular Bank στη λίστα της των ”βασικών αγορών” και των πανευρωπαϊκών top picks προχωρά η Citigroup, σε έκθεσή της για την πορεία του ελληνικού τραπεζικού κλάδου στις 18/1.

Όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος, η ”προσθήκη” πραγματοποιείται μετά την υποαπόδοση της μετοχής της MPB και με δεδομένη την πρόβλεψή του ότι το Ντουμπάι θα προχωρήσει σε αύξηση της συμμετοχής του σε αυτήν στο α’ τρίμηνο του 2008.

Αναφερόμενη γενικά τόσο στον ελληνικό όσο και στον κυπριακό τραπεζικό κλάδο η Citi τονίζει ότι το πρόσφατο sell-off είναι μάλλον υπερβολικό, δεδομένου ότι οι ελληνικές και κυπριακές τράπεζες εξακολουθούν να αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι στις ”αγορές-κλειδιά” της Citi περιλαμβάνονται η Εθνική Τράπεζα (τιμή-στόχος τα 55 ευρώ), η Τράπεζα Κύπρου (τιμή-στόχος τα 17 ευρώ) και πλέον η Marfin Popular Bank, με τιμή-στόχο τα 12 ευρώ.

Ναι, η Νέα Ευρώπη είναι σημαντική για τις ελληνικές και τις κυπριακές τράπεζες, αν και αξίζει να θυμάται κανείς ότι το franchise των ελληνικών ιδρυμάτων στις περιοχές αυτές, επισημαίνει η Citigroup, είναι αρκετά διαφοροποιημένο.

Η Ρουμανία και η Βουλγαρία αφορούν περισσότερο στις Eurobank, Πειραιώς και Alpha, αλλά για την Τράπεζα Κύπρου, την MPB και την Ελληνική Τράπεζα αυτό που έχει σημασία είναι η ρωσική αγορά. Παρομοίως, για την Εθνική αυτή που έχει τη βασική σημασία είναι η αγορά της Τουρκίας. Η Citi επισημαίνει ότι η κατάσταση στις περιοχές αυτές είναι αρκετά διαφοροποιημένη και δηλώνει την ”αισιοδοξία της για τη Ρωσία και την Τουρκία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v