Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Στα όρια της υπερβολής η πτώση του Χ.Α.

Η υποχώρηση του Χ.Α. σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αγγίζει τα όρια της υπερβολής, αναφέρει στην τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη η Εμπορική (18/1). Όπως επισημαίνει, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη δυνατότητα εκτόνωσης της αρνητικής ορμής στην ευρύτερη περιοχή στήριξης των 4.475 μονάδων και στην έκταση ενδεχόμενης ανοδικής αντίδρασης.

Εμπορική: Στα όρια της υπερβολής η πτώση του Χ.Α.
Η υποχώρηση του Χ.Α. σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αγγίζει τα όρια της υπερβολής, αναφέρει στην τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη η Εμπορική (18/1).

Σύμφωνα με την Εμπορική, βραχυπρόθεσμα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη δυνατότητα εκτόνωσης της αρνητικής ορμής στην ευρύτερη περιοχή στήριξης των 4.475 μονάδων (χαμηλά Αυγούστου) και στην έκταση ενδεχόμενης ανοδικής αντίδρασης.

Οι τεχνικοί δείκτες προσέγγισαν υπερπουλημένες περιοχές τιμών.

Μεσοπρόθεσμα ο ”πήχης” της αγοράς έχει κατέβει, καθώς ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι θα αποφύγουμε (τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον) την επέκταση της υποχώρησης προς τις 4.300 μονάδες, ενδεχόμενη ανοδική αντίδραση δύσκολα θα προχωρήσει υψηλότερα των αντιστάσεων στις 4.820 μονάδες και (ιδιαίτερα) στις 5.000 μονάδες, σημειώνει η Εμπορική.

Όπως αναφέρεται στην τεχνική ανάλυση, την εβδομάδα που πέρασε επιδεινώθηκε η αρνητική τεχνική εικόνα, καθώς διασπάστηκε η σημαντική στήριξη των 4.700 μονάδων και ο δείκτης προσέγγισε την επόμενη σημαντική στήριξη των 4.475 μονάδων.

Ενδεικτικό του έντονα αρνητικού κλίματος είναι η δημιουργία χάσματος τιμών μεταξύ των 4.606,67 και 4.646,18 μονάδων. Η Εμπορική θεωρεί ότι οι πιθανότητες να καλυφθεί το χάσμα στο εγγύς μέλλον είναι αυξημένες.

Τονίζει παράλληλα ότι, λόγω της σπουδαιότητας της στήριξης των 4.475 μονάδων, παράλληλα με τις σημαντικές απώλειες των τελευταίων συνεδριάσεων και τις ενδείξεις υπερπουλημένης αγοράς που εμφανίζουν οι βραχυχρόνιοι τεχνικοί δείκτες, δημιουργείται η αίσθηση πως θα υπάρξει προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης.

Τα επίπεδα αντίστασης εντοπίζονται στις 4.670, 4.740, 4.840 και 4.970 μονάδες, ενώ αν οι εξελίξεις είναι αντίθετες από τις εκτιμήσεις της και επιταχυνθεί άμεσα η ισχύουσα πτωτική τάση, θα δοκιμαστεί η αντοχή των επόμενων στηρίξεων στις 4.400 και 4.345 μονάδες πριν προσεγγιστεί η ισχυρότατη στήριξη των 4.300 – 4.290 μονάδων, σύμφωνα με την Εμπορική.

* Διαβάστε την τεχνική ανάλυση της Εμπορικής στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v