Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Ελκυστικός για αγορές λέει η EFG

Τιμή στόχο τα 16,18 ευρώ από 17,92 ευρώ με σύσταση ”outperform” δίνει για τη μετοχή της Μυτιληναίος η Eurobank Χρηματιστηριακή σε έκθεση με τίτλο ”ελκυστικό σημείο εισόδου”.

Μυτιληναίος: Ελκυστικός για αγορές λέει η EFG
Τιμή στόχο τα 16,18 ευρώ από 17,92 ευρώ, με σύσταση ”outperform” δίνει για τη μετοχή της Μυτιληναίος η Eurobank Χρηματιστηριακή σε έκθεση με τίτλο ”ελκυστικό σημείο εισόδου”.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, ο όμιλος Μυτιληναίος παραμένει ελκυστική περίπτωση στην ελληνική ενεργειακή αγορά, καθώς βρίσκεται σε θέση να πετύχει το στόχο της και να καταστεί ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ενέργειας στην Ελλάδα με μερίδιο αγοράς 10% το 2011 και 16% το 2016.

Σύμφωνα με τη Eurobank Χρηματιστηριακή, το πρόσφατο ξεπούλημα στη μετοχή δεν δικαιολογείται από τα θεμελιώδη και τα τρέχοντα επίπεδα τιμών αποτελούν καλό σημείο εισόδου στον τίτλο.

Αν και το αρνητικό κλίμα είναι πιθανό να συνεχίσει να επιβαρύνει τη μετοχή της Μυτιληναίος, η Eurobank περιμένει ανάκαμψη.

Ένας μεγάλος βραχυπρόθεσμος καταλύτης θα ήταν η άδεια για την λειτουργία μονάδας συμπαραγωγής ενέργειας, σημειώνει.

Παράλληλα, υπογραμμμίζει πως διατηρεί τη θετική της άποψη για τη Μυτιληναίος, δεδομένης της ηγετικής καλής της θέσης στην μεταλλουργία και τις προοπτικές από την επέκταση στην παραγωγή ενέργειας.

Η χρηματιστηριακή αναπροσαρμόζει τις μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις της μετά το guidance της εταιρίας και την αδυναμία του δολαρίου και περιορίζει την τιμή-στόχο στα 16,18 ευρώ από 17,92 ευρώ για τη μετοχή, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”.

Η μετοχή ανακάμπτει σήμερα, Πέμπτη, κερδίζοντας 2,75% στα 11,2 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v