Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merit: Εκτιμήσεις για Μηχανική - Τ. Ολυμπιακή

Μείωση του κύκλου εργασιών σε ποσοστό 10-12% και των προ φόρων κερδών μεταξύ 25%-30% αναμένει για το εννεάμηνο της Τεχνικής Ολυμπιακής η Merit ΑΧΕΠΕΥ, ενώ προβλέπει αύξηση 40% για τον κύκλο εργασιών και τα κέρδη της Μηχανικής σε επίπεδο μητρικής στο 2002, λόγω των νέων έργων.

Merit: Εκτιμήσεις για Μηχανική - Τ. Ολυμπιακή
Στα ίδια επίπεδα με αυτά του εξαμήνου αναμένεται να κυμανθούν και στο εννεάμηνο τα οικονομικά αποτελέσματα της Τεχνικής Ολυμπιακής, όπως επισημαίνει στο πρωϊνό report η Merit ΑΧΕΠΕΥ, εκτιμώντας, παράλληλα, ότι η μείωση του κύκλου εργασιών θα κυμανθεί στο 10% με 12% και των προ φόρων κερδών στο 25% με 30%.

Σύμφωνα με το report, η εταιρία στο εννεάμηνο δεν θα προφτάσει να ”αποκαταστήσει” αυτές τις αιτίες, με αποτέλεσμα τα οικονομικά της αποτελέσματα να εμφανίσουν τη μείωση που προαναφέρθηκε. Σχετικά με τη διαδικασία της συγχώνευσης, απομένει να κατατεθεί ο φάκελος στο ΥΠΕΧΩΔΕ, έως τη λήξη της προθεσμίας, δηλαδή στις 30 Σεπτεμβρίου 2002.

Εξάλλου, θετικά, κυρίως λόγω των έργων που ανέλαβε το τελευταίο εξάμηνο, εκτιμά η Merit ΑΧΕΠΕΥ ότι θα εξελιχθεί η φετινή χρονιά για τα οικονομικά μεγέθη της κατασκευαστικής εταιρίας Μηχανική.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τόσο ο κύκλος εργασιών όσο και η κερδοφορία της εισηγμένης αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση κατά 40% περίπου σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά του 2001, γεγονός που σημαίνει ότι ο μεν τζίρος της Μηχανικής θα κινηθεί φέτος στο επίπεδο των 75 εκατ. ευρώ (από 52,7 εκατ. ευρώ το 2001), τα δε προ φόρων κέρδη θα διαμορφωθούν στα 8,5 εκατ. ευρώ (από 6,2 εκατ. ευρώ).

Oσον αφορά στα ενοποιημένα οικονομικά στοιχεία της Μηχανικής για τη τρέχουσα χρήση, αυτά εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν βελτίωση σε ποσοστό 25% - 30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v